/ DRAGAN KRAPOVIć - FOTO. MINISTARSTVO ODBRANE
29/11/2023 u 16:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: Bezrezervna podrška svakom pripadniku Vojske Crne Gore

Prilikom posjete kasarni u Maslinama ministru Krapoviću predstavljen je infrastrukturni razvoj kasarne kao jednog od najvažnijih kompleksa Vojske Crne Gore, predviđenog za sistem odbrane

Ministar odbrane Dragan Krapović kazao je da mu je cilj  da se na početku mandata upoznam sa svim segmentima rada, sposobnostima i tehnikom koju posjeduje Vojska Crne Gore.

- Jedan od mojih prioriteta je modernizacija, poboljšanje uslova života i rada, ulaganje u opremanje i kapacitete Vojske- kazao je ministar odbrane  koji je sa načelnikom Generalštaba VCG brigadnim generalom Zoranom Lazarevićem obišao kasarnu ‘‘Marko Miljanov Popović‘‘ u Maslinama.

Ministar je kazao da je svjedočio zavidnom stepenu opremljenosti i sposobnosti pripadnika Vojske Crne Gore, te naglasio da će nastaviti da se sa svakim novim danom sve više upoznaje sa kapacitetima i sposobnostima Vojske, kao i da će pružiti bezrezervnu podršku svakom njenom pripadniku.

image
DRAGAN KRAPOVIć - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

- Prilikom posjete kasarni u Maslinama ministru Krapoviću predstavljen je infrastrukturni razvoj kasarne kao jednog od najvažnijih kompleksa Vojske Crne Gore, predviđenog za sistem odbrane. Tokom obilaska ministar je upoznat sa organizacionom strukturom, namjenom i sposobnostima jedinica smještenih u kasarni, prezentovani su mu novi objekti kao i dio opreme i naoružanja Čete vojne policije, kao i Inžinjerijske čete i Voda hemijsko, biološko, radiološko, nuklearne odbrane (HBRNO) Bataljona za podršku. Ministar Krapović obišao je i Spomen sobu V proleterske brigade, i upoznao se sa planovima izgradnje vojnog muzeja- navodi se u saopštenju.

Krapović je istakao da će Ministarstvo odbrane ostati posvećeno maksimalnoj podršci Vojsci, posebno kada je u pitanju njena treća misija, odnosno podrška civilnim institucijama za vrijeme elementarnih i drugih nepogoda. ‘‘Uvjerio sam se da je potrebna dalja podrška, kako od strane Ministarstva odbrane, tako i od Vlade Crne Gore‘‘, kazao je ministar.

- Vojska mora biti pravilno vrijednovana u našem državnom sistemu i ja ću se, kao ministar odbrane, truditi da to bude tako‘- istakao je Krapović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:09