Премијер Кривокапић / - фото: ГОВ.МЕ
15/07/2021 u 10:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић спортистима: Надам се да ћете опет обрадовати Црну Гору

Црногорски спортисти отпутоваће вечерас за Токио гдjе их од 23. jула до 8. августа очекуjе наступ на Олимпиjским играма

Предсjедник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић и министар економског развоjа Jаков Милатовић, поводом испраћаjа наших наjбољих спортиста на Олимпиjске игре, посjетили су данас у сjедишту Црногорског олимпиjског комитета, у Подгорици, предсjедника ЦОК-а Душана Симоновића и  селекторку и селектора женске рукометне и ватерполо реперезентациjе Црне Горе, Боjану Поповић и Владимира Гоjковића.

Како се наводи у саопштењу Кабинета предсједника владе, Кривокапић је казао да се осjећа изузетно почаствованим што има прилику да пожели срећу националним, спортским jунацима. Он jе истакао огроман значаj коjи физичка култура, спорт, спортисти и њихови успjеси имаjу за цjелокупну друштвену заjедницу.

– Импресивно jе да ми, будући мала земља, имамо сjаjне, планетарне резултате и изузетне такмичаре у више спортова и дисциплина. Наравно, нарочито се истичу Ваше екипе у ватерполу и рукомету. Остварили сте оно што се зове  сан сваког спортисте и сви сада очекуjемо да ћемо се радовати и након 8. августа. Пошто сте већ доказали и марљивост и храброст, надам се да Вам ни среће ни успjеха неће недостаjати. Желимо Вам пуно среће и надам се да ћете изнова обрадовати Црну Гору – поручио jе премиjер Кривокапић.

Симоновић је изразио захвалност премиjеру на посjети и пажњи коjу jе указао олимпиjцима.

– Пуно нам значи Ваша посjета. Имамо људе коjе треба његовати. Са нама су наше легенде Владо и Боjана. Наjвише захваљуjући њиховом знању и прегалаштву, имамо сjаjан олимпиjски тим. Наjбољи резултати ће сигурно доћи, ових или наредних Игара. Хвала и њима и њиховим изабраницама и изабраницима што чине за црногорски спорт – рекао jе Симоновић.

Он jе премиjера упознао и са будућим изазовима коjи стоjе пред ЦОК-ом и црногорским спортом, а нарочито jе истакао одличну сарадњу коjу ЦОК остваруjе са Управом за спорт и младе.

Црногорски спортисти, њих 33, отпутоваће вечерас за Токио гдjе их од 23. jула до 8. августа очекуjе наступ на Олимпиjским играма. Поред мушке и женске репрезентациjе у ватерполу и рукомету, боjе Црне Горе ће на овогодишњоj Олимпиjади бранити и репрезентативци у индивидуалним спортовима: атлетици, пливању, џудоу, стрељаштву и jедрењу, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:26