Отац Предраг са Лепосавићем  / -Фото: Новости
28/08/2021 u 19:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лепосавићу уручена захвалница у крипти Храма: Ни краћег мандата, ни већег резултата

Смијењеном министру је скинута политичка глава, али је зато заувијек уздигнуто људско и српско чело, поручено је са свечаности

У склопу манифестације "Дани Михољског збора” у Kрипти Храма Христовог Васкрсења у Подгорици уручена је посебна захвалница бившем министру правде Владимиру Лепосавићу јер је, како су казали организатори, "у тешким временима стао уз Цркву и вјерни народ и у рекордном року припремио Закон којим је заштитио Цркву".

Како преносе Вечерње Новости, у крипти је одржана промоције књиге "Од сумрака до васкрсења Ловћена” и ,,Црвена Гора” на којој су се Јован Мердовић и Милена Јакшић испред организатора уручили захвалнице бројним добротворима, а између осталих и Лепосавићу. 

Захвалност бившем минситру истакли су и учесници трибине, међу којима је био протојереј Предраг Шћепановић, који је поручио да ће на Лепосавића бити поносни сви Свети Немањићи, Свети Сава, Свети Симеон и сви Свети Петровии.

- Само неколико дана прије него што је Лепосавићу скинута политичка глава, а заувијек уздигнуто људско и српско чело, он је увео у евиденцију Митрополију Зетску, а данас Црногорско-приморску и епархије наше Цркву као постојеће од 1219/1220. године. На тај његов указ ће бити поносни сви свети Немањићи и свети Петровићи, а Лепосавићу је очигледно било важна порука светог Владике Николаја да је важније бити човјек него министар- казао је отац Шћепановић. 

Жељко Чуровић, предсједник Удружења Срба из Црне Горе у Србији казао је да Лепосавић није имао краћег мандата, а већег резултата.

- Поносни смо на све што је Лепосавић урадио у Влади, али и у Скупштини Црне Горе. Ви сте доказ да се може бити министар, а остати човјек. Не смијемо више дозволити да се наше побједе претварају у поразе. После следећих побједа, морамо имати више Лепосавића - поручио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:08