/ ИЛУСТРАЦИЈА -ФОТО: ПОРТАЛ ДАН
20/09/2021 u 10:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Људе у свијету највише забрињава пандемија

Више од 64 посто њих сматра да се земљом управља у погрешном смјеру

Агенција за испитивање јавног мнијења Ipsos провела је истраживање питајући људе шта их највише забрињава. Истраживањем, чије су резултате објавили и у Свјетском економском форуму (WEF), је било обухваћено 19.000 пунољетних особа из 28 држава. Очекивано, највећу забринутост изазива пандемија коронавируса, преноси ртцг портал.

Потом слиједе незапосленост, сиромаштво и социјална неједнакост. Међу најчешћим узроцима забринутости су и политичка и финансијска корупција. Изненађујуће је да је само 15 посто испитаника забринуто због климатских промјена.

Због климатских промјена највише су забринути Нјемци, њих 36 посто, а потом Канађани и Аустралијанци, њих 31 посто. Већина испитаника је песимистично када је у питању начин којим се управља њиховом државом.

Више од 64 посто њих сматра да се земљом управља у погрешном смјеру. Број оних који тако мисле је порастао у односу на јануар ове године, када их је било 62 посто, и август прошле године, када их је било 57 посто.

Од јула ове године оптимизам је највише нагло спласнуо у Великој Британији, Израелу, Турској, Пољској, Сједињеним Америчким Државама, Нјемачкој и Канади

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:40