Никола Марковић / фото: Срђа Бољевић
28/07/2021 u 12:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марковић позива на организовање јавне дебате о избору генералног директора РТЦГ

Вjеруjем да jе од jавног интереса да читав конкурс буде реализован транспарентно. Надам се да jе и сваком кандидату у интересу да читав поступак буде законит и без и jедне контроверзе, каже Марковић

Никола Марковић, један од кандидата за позицију генералног директора Јавног сервиса, позвао је Шундића и Ђурђића, а поводом саопштења менџмента РТЦГ у вези са конкурсом за генералног директора, да организују јавну дебату јер сматра да процес избора мора бити транспарентан.

- Уважаваjући и подржаваjући потребу да се бавите тако важним питањем коjе jе од jавног интереса, слободан сам да укажем на пар чињеница:

Избор генералног директора РТЦГ питање jе од општег значаjа за цjелокупно наше друштво и државу. Стога вjеруjем да jавност има право да буде до детаља информисана о свим поjединостима овог поступка. Вjеруjем да jе од jавног интереса да читав конкурс буде реализован транспарентно. Надам се да jе и сваком кандидату у интересу да читав поступак буде законит и без и jедне контроверзе - каже Марковић у обраћању.

Сматра, не миjешаjући се у уређивачку политику, "да би било од jавног интереса организовати дебату на РТЦГ у коjоj би се расправљало о сваком детаљу".

- Од плана и програма кандидата, до тога да ли jе спорна било коjа кандидатура и да ли испуњавамо услове конкурса. Вjеруjем да би jавност била заинтересована да чуjе ставове кандидата, Савjета, али и садашњег менаџмента и угледних правника - каже Марковић.

Истиче да је његов интерес да се све недоумице отклоне jер сматра да је важниjе изабрати на законит начин генералног директора од тога ко ће то персонално бити.

- Као човjек остварен у новинарству немам проблем са тим. Оваj моj допис можете учинити jавним уколико налазите да jе то цjелисходно - истиче Марковић.

Подсјетимо, осим Марковића за позицију генералног директора пријавили су се и Борис Раонић из Грађанске алијансе, директор телевизиjе Никшић Милутин Стиjеповић, новинар Брано Никезић и и Срђан Човић који jе био помоћник некадашње генералне директорице Jавног сервиса Андриjане Кадиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:46