/ - ФОТО: UNSPLASH
31/03/2022 u 14:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марш за Украјину у недјељу у Подгорици

По посљедњим подацима, од посљедица руске инвазије на Украјину, погинуло је сто четрдесетпеторо дјеце, а рањено двјестадвадесет двоје

Још један марш подршке Украјини против руске агресије одржаће се 3. априла у 14. часова, у Подгорици, саопштено је из амбасаде Украјина у Црној Гори, јавља РТЦГ.

Шетња почиње окупљањем код украјинске амбасаде у Црној Гори у улици Сердара Јола Пилетиц́а15 и наставља се преко Миленијумског моста, поред зграде Скупштине Црне Горе све до Трга независности.

-Апелујемо на све који дођу на марш, да понесу по плишану играчку. Планирамо да поставимо исте у близини зграде Скупштине и минутом ц́утања одамо сјећање и почаст нашој дјеци-саопштено је из Амбасаде.

По посљедњим подацима, од посљедица руске инвазије на Украјину, погинуло је сто четрдесетпеторо дјеце, а рањено двјестадвадесет двоје.

-Овим симболичним гестом, подсјетићемо свијет на невину смрт украјинске дјеце страдале од посљедица напада руске федерације. Марш је координиран и обезбједјен од стране црногорске полиције- наводи се у саопштењу.

Напоменули су да ће се марш одржати без обзира на временске услове.

-Али подсјец́амо да су најавили кишу, сходно томе, не заборавите кишобране или кабанице- поручили су из Амбасаде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 05:43