Са раније одржане Маслинијаде / - фото: Драган Стојановић
20/11/2021 u 08:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маслиниjада у Старом Бару

Биће додиjељене награде за наjквалитетниjе произведено уље. На предлог комисиjе биће награђени и наjуспjешниjи маслинари а додиjелиће се и награде за наjбоље одржавани маслињак и наjбољи млади засад маслина, наводи се у саопштењу

Традиционална манифестациjа Маслиниjада биће одржана данас у Старом Бару.

Из Организационог одбора су саопштили да ће манифестациjа бити одржана у складу са упутствима здравствених власти у циљу сузбиjања инфекциjе коронавируса.

"Овогодишња манифестациjа се одржава у складу са епидемиолошким мjерама, уз ограничен броj посjетилаца, без излагача и изложбених штандова", наводи се у саопштењу.

Органзатори су наjавили да ће бити организован панел за оцjењивање маслиновог уља.

"У тоj категориjи ће на манифестациjи бити додиjељене награде за наjквалитетниjе произведено уље. На предлог комисиjе биће награђени и наjуспjешниjи маслинари а додиjелиће се и награде за наjбоље одржавани маслињак и наjбољи млади засад маслина", наводи се у саопштењу.

Манифестациjа, коjа представља традиционалну и регионалну смотру маслинара, изложбу маслиновог уља, маслина и дугих подрумиjских пољопривредних производа, одржава се од 2002. године у организациjи невладине организациjе Маслиниjада и Удружења маслинара Антивари, а под покровитељством Општине Бар и уз подршку Министарства пољопривреде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:14