Са сусрета
11/08/2021 u 10:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медокс упутила писмо захвалности Весни Братић

Како наводе из МПНКС-а, Медокс је послала писмо захвалности министарки Братић за учешће у овом пројекту три директорице Министарства

У оквиру посјете Краљевске ратне морнарице "Ричмонд" Црној Гори, организована је презентација СТЕМ пројекта "Школе за 21. вије", којој су присуствовали представници Министарства просвјете, науке, културе и спорта на позив амбасадорке Велике Британије у Црној Гори Карен Медокс.

Како је наведено, "Школе за 21. вијек" је амбициозни трогодишњи образовни програм вриједан 10 милиона фунти, који је осмислио и спроводи Бритисх Цоунцил, а финансира Влада Уједињеног Краљевства.

-Он има за циљ да помогне дјеци, узраста од 10-15 година, да постану отворени за нове идеје, иновативни и подстакнути на стално истраживање. Овај савремени концепт образовања подразумијева учење дјеце кључним вјештинама за будућност на иновативан и практичан начин, кроз рад на микро:бит џепним рачунарима- пише у саопштењу.

Како се наводи у саопштењу, Братић је изразила задовољство да је од амбасадорке Медокс добила писмо захвалности за проактивно учешће тима из МПНКС на презентацији микробит пројеката у оквиру програма "Школе за 21. вијек" и додала је да ће традиција успјешне сарадње између Британског савјета и Министарства просвјете, науке, културе и спорта, бити настављена и додатно интензивирана.

-У оквиру презентације гости су се упознали са иновативним радовима ученика основних школа из области микробит програмирања који је основа СТЕМ пројекта "Школе за 21. вијек- у којем учествује једнак број дјевојчица и дјечака.

Домаћини овог догађаја, осим директорице Бритисх Цоунцил-а у Црној Гори, Вање Маџгаљ, били су и инжењер за комуникационе и информационе системе на броду, поручник Гавин Партун и замјеник шефа мисије у Британској амбасади, Стив Ерик", пише у саопштењу.

Како наводе из МПНКС-а, Медокс је послала писмо захвалности министарки Братић за учешће у овом пројекту три директорице Министарства.

Медокс је, даље се наводу, у писму додала:

-За Велику Британију ово је била идеална прилика да се ученицима презентује важност науке и математике за њихову будућу каријеру, као и да се дјевојчицама пружи инспирација И подршка за избор ових предмета. Наш СТЕМ догађај је био веома успјешан и не би био могућ без подршке Вашег Министарства и желимо да Вашим колегиницама пренесете моју захвалност на учешћу и ангажману, посебно  Марији Лалатовић,  Драгани Становић и  Славици Драшковић.

Жао ми је што нисте били у могућности да присуствујете догађају током посјете "ХМС-у Рицхмонд" из здравствених разлога. Било би нам задовољство да Вас угостимо на ручку или вечери у Резиденцији.”

Како је наведено, министарка Братић ће након опоравка позвати амбасадорку на радни ручак како би се успјешна сарадња наставила.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:45