Kengur bez granica / - MPNI
29/08/2024 u 19:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Međunarodno matematičko takmičenje „Kengur bez granica”

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, u saradnji sa NVO Tinker i kompanijom Kotor-Lovćen Cable Car, organizovalo je prijem za pobjednike takmičenja „Kengur bez granica”.

„Kengur bez granica” je međunarodno matematičko takmičenje koje omogućava učenicima širom svijeta da testiraju svoje matematičke vještine i znanje. Više od šest miliona djece iz 80 zemalja učestvuje u ovom događaju, rješavajući iste matematičke zadatke i izazove. Crna Gora je ponosni član globalne Asocijacije „Kengur bez granica” i aktivno učestvuje u ovom prestižnom takmičenju.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija pruža punu podršku nevladinoj organizaciji Tinker koja je organizator takmičenja „Kengur bez granica” u Crnoj Gori i snažno ohrabruje učenike da se prijave za buduća takmičenja, kako bi na kreativan i zanimljiv način unaprijedili svoja znanja i vještine u oblasti matematike.

Na ovaj način Ministarstvo nastavlja da promoviše inovativne obrazovne programe i aktivnosti koje podstiču mlade da razvijaju svoje talente i potencijale.

Jakšić Stojanović: U Plavu i Murinu rekonstrukcija škole i vrtića

Pobjednicima takmičenja su simbolične nagrade uručili: prof. dr Andjela Jaksic-Stojanovic, ministarka, prof. dr Nela Milošević ispred NVO Tinker i Marko Ćuš, izvršni direktor kompanije Kotor-Lovćen Cable Car koja je obezbijedila i poklon vaučere za pobjednike ovog takmičenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:25