Jakov Milatović / foto: Srđan Boljević, Dan
28/10/2024 u 08:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Herceg Novi ima sve preduslove za dinamičniji razvoj turizma

Smješten na ulazu u zadivljujući Bokokotorski zaliv, ispod planine Orjen, sa svojim prirodnim ljepotama, bogatim kulturnim nasljeđem i dugom istorijom, Herceg Novi ima sve preduslove za dinamičniji razvoj turističke djelatnosti, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u čestitki povodom Dana opštine Herceg Novi.

Predsjednik Crne Gore uputio je srdačne čestitke rukovodstvu opštine, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima tog grada.

– Danas, kada obilježavamo 80 godina od oslobođenja Herceg Novog, sjećamo se herojskih snaga Prve bokeljske, Desete hercegovačke i Druge dalmatinske brigade, koje su zajedničkom borbom i hrabrošću zadale konačan udarac fašističkom okupatoru na ovom prostoru – naveo je Milatović.

Istakao je da nas ovaj istorijski trenutak podsjeća na slavnu antifašističku prošlost ovog grada i cijele naše zemlje.

–  Njihova borba i žrtve svih onih koji su položili živote za slobodu opominju nas i inspirišu da danas u miru, još snažnije, gradimo sigurniju i bolju budućnost za sve građanke i građane Crne Gore – kazao je Milatović.

On je istakao da, pored potencijala za razvitak elitnog turizma, pravilno i održivo upravljanje resursima Instituta Igalo može pozicionirati Herceg Novi kao glavni regionalni centar zdravstvenog turizma.

Mandić čestitao Dan opštine Herceg Novi: Grad pod Orjenom u srcu svih građana Crne Gore

- Zato je neophodno strateškim ulaganjima u infrastrukturu, jačanjem regionalne povezanosti i unaprjeđenjem turističke ponude, stvoriti  ambijent za privlačenje investicija i ubrzanje privredne aktivnosti u ovoj opštini, što će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života svih građanki i građana Herceg Novog.

Na donosiocima odluka na lokalnom i državnom nivou je, da odgovornim i planskim odnosom prema ovim mogućnostima, obezbijede uslove za budući prosperitet vaše zajednice.

Sa željom da uz predani rad i posvećnost nastavite razvojni put vašeg grada i uvjerenjem da u Predsjedniku imate iskrenog partnera za sve konstruktivne inicijative, još jednom Vama i svim Novljanima i Novljankama, upućujem najsrdačnije čestitke povodom Dana opštine – navodi se u čestitki Milatovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. oktobar 2024 08:40