Milatović na prijemu povodom dana nezavisnosti Grčke / - KABINET PREDSJEDNIKA CRNE GORE
27/03/2024 u 21:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Milatović na prijemu povodom Dana nezavisnosti Grčke, najavio učešće na Delfi forumu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovao je večeras svečanom prijemu povodom Dana nezavisnosti Grčke.

On je podsjetio na bogate istorijske stranice crnogorsko-grčkog prijateljstva koje su, kako je kazao, obilježene likom i djelom Vasa Brajovića, jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti koja spaja naše dvije zemlje. 

Milatović je naglasio da danas odnose Crne Gore i Grčke karakteriše snažno savezništvo u okviru NATO-a, izrazivši uvjerenje da će sveukupni odnosi dvije zemlje biti dodatno ojačani kada i Crna Gora postane članica Evropske unije 2028. godine.

Grčkoj je zahvalio na podršci evropskom putu naše zemlje, kao i na važnom doprinosu stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, kako kroz političku podršku, tako i kroz učešće u platformama koje imaju za cilj ubrzanje našeg integracionog procesa.

Na kraju, on je poručio da će tokom svog mandata uložiti dodatan napor da doprinese jačanju bilateralne ekonomske saradnje, kao i da podstakne grčke investitore da ulažu u Crnu Goru.

Tome će značajno doprinijeti i učešće predsjednika Crne Gore na 9. Delfi ekonomskom forumu, koji će zvanično otvoriti 10.aprila, zajedno sa grčkim i slovenačkim kolegama.

Ranije danas, predsjednik Milatović je sa grčkim ambasadorom u Crnoj Gori Panajotisom Partsosom položio vijenac na spomenik znamenitom grčkom nacionalnom junaku crnogorskog porijekla Vasu Brajoviću, saopšteno je iz kabineta predsjednika države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:01