Милатовић  / Фото: Иван Петровић Ипе
06/08/2021 u 13:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Нисам умијешан у процес избора директора РТЦГ

То је искључиво надлежност Савјета РТЦГ, казао је министар

Министар економског развоја Јаков Милатовић демантовао је да је његов ресор умијешан у процес избора директора РТЦГ. 

- Ни Министарство, нити Инспекција рада, нису, нити би се могли умијешати у процес избора директора РТЦГ, што је у искључивој надлежности Савјета РТЦГ, који је због тога, између осталог и изабран од стране Скупштине- казао је Милатовић. 

Он је истакао да је његов ресор као другостепени орган надлежан да поступа по жалби на рад Инспекције рада је донијело решење у прилогу, којим се Инспекцији рада налаже да примијене мјере из своје надлежности.

- Једини заузети став у Рјешењу Министарства је да Инспекција рада, у складу са Законом о инспекцијском надзору, буде гарант законитости процеса између осталог и кроз превентивни надзор и указивање на могуће неправилности које су изложене у жалби поднијетој Министарству- истакао је министар. 

Министар је реаговао пошто је Дневни лист Дан објавио да се Милатовић и премијер Здравко Кривокапић директно мијешају у избор генералног директора РТЦГ, покушаваjући на све начине да пониште конкурс.

Милатовић и Кривокапић се мијешају у избор директора за РТЦГ

То су учинили упркос броjним препорукама представника ЕУ и СЕ коjи су и ДПС упозоравали да jе Савjет РТЦГ независно тиjело а Jавни сервис, сервис свих грађана.

Актуелна Влада jе отишла корак даље од бившег режима па jе чак поништила рјешење своjе инспекциjе рада коjе ниjе ишло у прилог њиховим очекивањима па jе Милатовић индиректно сугерисао каква одлука треба да буде.

То се да закључити из одговора коjи jе упутио редакциjи Дневног листа Дан у ком наводи "да инспекциjа мора да ради своj посао".

– Обратите се кабинету Министарства. Они ће вам помоћи у вашем захтjеву. Можда могу са вама и да подиjеле рјешење коjе jе министарство дониjело у одлучивању на жалбу. У принципу, само смо одређуjући се по жалби на рад Инспекциjе рада наложили Инспекциjи да раде своj посао - казао jе министар Милатовић у изjави за Дан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:33