sonja milatović / - FOTO DPS
18/09/2024 u 17:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Spajića ne interesuje kju groznica, jer ima groznicu od podgoričkih izbora

Poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović kazala je da se premijer Milojko Spajić i gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević poigravaju se sa građanima i prebacuju odgovornost sa Vlade na lokalnu samoupravu i sa lokalne samouprave na Vladu.

- Ne želeći da im nešto tako očigledno, a po njima  „trivijalno“, poput Q groznice, zarazne bolesti koja desetkuje crnogorski stočni fond i ugrožava zdravlje ljudi, remeti politički rejting. Koliko je premijer duboko zaronio u izbornu kampanju, da ne zna šta se oko njega dešava, saznali smo juče kada se javnost uvjerila da prvi čovjek Vlade nije ni upoznat sa činjenicom da se bolest prenijela i na ljude. O tome premijer Crne Gore govori u kondicionalu – ako se desi?! A desilo se, predsjedniče Vlade, i vjerovatno ste Vi jedini građanin u Crnoj Gori koji to ne zna, s obzirom na to da je vijest o prenosu zaraze na ljude bila udarna u svim medijima koja je uznemirila stanovništvo.  I ako se pitate ko je kriv – Vi ste- navela je ona.

I građani u strahu od kјu groznice

Smatra da su oni najodgovorniji za ovakav scenario koji je zadesio Crnu Goru, u kojoj se bolest pojavila početkom juna, a tek krajem jula je obaviješten Institut za javno zdravlje, a stočari ko zna kad.

-  Vi ste krivi jer ste birali ministre koji nijesu sposobni da pokrivaju svoj resor, ali vole fotelje i treba Vam njihov glas da biste zadržali svoju – premijersku.Znamo da Vas hvata groznica, a i noćna mora od podgoričkih izbora, ali ste kao prvi čovjek Vlade dužni da upravljate kriznom situacijom koju je izazvala Q groznica, i minimum je da budete bar elementarno obaviješteni i spremni da prihvatite svoju odgovornost- navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 17:08