/ - ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ
01/11/2021 u 16:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Милатовић у посјети Заводу за запошљавање

Министар се у разговору фокусирао на три кључне теме које ће бити предмет заједничког рада у наредном периоду

Министар економског развоја Јаков Милатовић са државном секретарком Миленом Липовином Божовић и директорицом Директората за рад и запошљавање Јевросимом Пејовић боравио је данас у радној посјети Заводу за запошљавање гдје се састао са ВД директора Завода Гораном Фолићем и предсједницом Управног одбора Весном Вујошевић.

Милатовић је, том приликом, указао да је рјешавање изазова на тржишту рада, који се рефлектују кроз број незапослених, најзначајније питање које захтијева максималну посвећеност свих актера.

Министар се у разговору фокусирао на три кључне теме које ће бити предмет заједничког рада у наредном периоду.

- Одрживост система професионалне рехабилитације препозната је као један од главних изазова у систему запошљавања. Министарство економског развоја интензивно ради на креирању нацрта Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавања лица са инвалидитетом којим ће се адекватније уредити ова област, и предложити квалитетна рјешења у циљу ефикасније инклузивности особа са инвалидитетом на тржиште рада- истакао је Милатовић.

Министар се осврнуо на важност унапређења мјера активне политике запошљавања како би се одговорило потребама на тржишту рада.

Како је један од приоритета рада Владе дигитализација јавне управе, министар је оцијенио да постоји велики простор за унапређење услуга ЗЗЗ у овом правцу.

- Неопходно је да се услуге ЗЗЗ дигитализују, да се побољша комуникација како са незапосленим лицима, тако и са послодавцима, те да се у  континуитету уводе нови начини рада и програми по узору на европске агенције за запошљавање- казао је Милатовић.  

ВД директора Завода Горан Фолић, изразио је задовољство посјетом министра и упознао га са начином рада и функционисањем националне службе запошљавања, кретањима на тржишту рада, те изазовима и новим пројектима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:40