/ ФОТО: Министарство здравља
27/05/2022 u 13:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Шћекић са амбасадорком Озан: Турска стратешки партнер и пријатељ Црне Горе

На састанку је наглашена обострана спремност да се та сарадња у наредном периоду настави и унаприједи на добробит грађана обје државе

Црна Гора и Турска у континуитету имају добре односе и сарадњу у области здравства, која је резултирала бројим заједничким пројектима, вриједним донацијама и другим видовима помоћи, који су значајно унаприједили здравствени систем наше земље, оцијењено је на састанку министра здравља Драгослава Шћекића са амбасадорком Републике Турске у Црној Гори Сонгул Озан.

На састанку је наглашена обострана спремност да се та сарадња у наредном периоду настави и унаприједи на добробит грађана обје државе.

Министар Шћекић је упутио изразе захвалности Турској на досадашњој помоћи и бројним вриједним инфраструктурним пројектима у здравственом систему, који су од велике користи и здравственим радницима и пацијентима којима се пружају здравствене услуге.

Он је упознао амбасадорку са стратешким циљевима Министарства здравља у наредном периоду, а то су, како је казао, прије свега, враћање повјерења грађана у здравствени систем, што ћемо постићи инфраструктурним, кадровским и технолошким ојачавањем, кроз адекватно нормативно уређење, а у остваривању тих задатака од непроцјењивог значаја управо је подршка и сардања са Турском и учешће турских компанија у развој црногорског здравственог система.

Амбасадорка Озан је упутила министру Шћекићу искрене честике на именовању и изразила увјерење да ће направити конкретне и квалитетне кораке на унапређењу система здравства.

Подсјећајући на досадашње бројне вриједне донације, које су реализована преко Турске агенције за међународну сарадњу и координацију, у циљу модернизације црногорских здравствених установа, амбасадорка Озан је истакла да су апсолутно отворени да се та сарадња настави, како у дијелу прострног осавремњавања, тако и едукације медицинског кадра.

Она је нагласила да су бројни турски инвеститори заинтересовани да улажу у Црну Гору, нарочито у област здравства, што би, како је истакла, допринијело подизању квалитета здравствених услуга на виши ниво.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:26