Обезбјеђене канте за сакупљање отпада / - фото: Министарство
25/02/2022 u 11:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство екологије: Обезбијеђено 150 канти за селективно сакупљање отпада

Како је саопштено из тог Владиног ресора, канте су запремине 120 литара и предвиђено је да буду- жута за пластику и плава за папир

Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма обезбиједило је 150 канти за селективно сакупљање отпада, у висини од 4.999 еура за основне школе у Црној Гори, а све у циљу подизања еколошке свијести код најмлађе популације, јер се добре навике најбоље стичу у том узрасту.

Како је саопштено из тог Владиног ресора, канте су запремине 120 литара и предвиђено је да буду- жута за пластику и плава за папир.

Канте ће бити превасходно дистибуиране на територији Главног града и то прво основним школама (35), а након тога и средњим школама (10). Такође је важно знати, како наводе, да ће се матичним школама допремити и канте за њихове подручне јединице. Канте могу стајати у дворишту као и у холу школе јер отпад који ће се у њима сакупљати нема непријатних мириса.

- Послије Главног града услиједиће испоруке у сљедећим градовима: Беране, Бијело Поље, Пљевља, Улцињ, Херцег Нови и Тузи. У следећој набавци биће планиране општине и школе које у овој расподијели нису добиле канте.

Ради уштеде трошкова транспорта, за испоруку се користи возило Хидрометеоролошког завода. Пројекат Министарства спроводи се у години када се очекује усвајање новог Закона о управљању отпадом - наведено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 15:51