/ VOJSKA CRNE GORE - IVAN PETROVIC-IPE (arhiva, ilustracija)
20/05/2022 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министратсво одбране: Највише оцјене ОЕБС-а за 1.Пјешадијски батаљон и Вазудухопловство

Први човјек делегације ОЕБС-а потпуковник Ервин Ален Биери нагласио је да су представници те организације изузетно задовољни приказаним, јер је Црна Гора урадила и више него што се од ње очекивало

Представници Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) дали су највише оцјење Ваздухопловству и 1.Пјешадијском батаљону Војске Црне Горе, након тродневне посјете аеродрому „Књаз Данило“ и касарни „Милован Шарановић“, гдје су те јединице смјештене.

-То потврђује да смо, у складу са Бечким документом, испунили сва очекивања- истакао је начелник Одсјека за УН, ОЕБС и контролу наоружања - Верификационог центра у Министарству одбране, пуковник Иван Машуловић.

Први човјек делегације ОЕБС-а потпуковник Ервин Ален Биери нагласио је да су  представници те организације изузетно задовољни приказаним, јер је Црна Гора урадила и више него што се од ње очекивало према Бечком документу.

-Све је изведено изванредно и част нам је што смо овдје- поручио је он.

Кроз приказе способности и представљање смјештајних капацитета, полигона за обуку и војних инсталација, делегати земаља ОЕБС-а стекли су јаснију слику о функционисању система одбране, транспарентности, напретку и достигнутим реформама, нивоима спремности и интеропрабилности јединица.

Они ће прелиминарни извјештај о запажањима и оцјенама дистрибуирати свим земљама чланицама ОЕБС-а.

Посјета је реализована на основу међународно прихваћених обавеза по Бечком документу 2011, којим је предвиђено је да се таква активност организује једном у периоду од пет година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:23