Tunel Sozina / Dan
12/07/2024 u 19:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mještani Crmnice sjutra će blokirati tunel Sozina

U periodu od 10 do 12 časova, mještani Crmnice blokiraće tunel Sozinu.

Uprava policije najavila je kako će saobraćaj od Podgorice ka Baru biti preusmjeravan preko Sutorman i Paštrovačke gore.

Uprava policije saopštila je da će, u skladu Zakonom o unutrašnjim poslovima, snimati javno okupljanje u Orahovu 13. jula, za kada je najavljena blokada puta Podgorica – Bar kroz tunel „Sozina“.

Okupljanje u subotu će se održati u terminu od 10 do 12 sati, a policija će događaj snimati od 9.45 sati do završetka skupa.

Naveli su i da će saobraćaj biti preusmjeren na regionalni put Virpazar – Sutorman – Bar i magistralni put Virpazar – Paštrovačka gora – Petrovac.

Preokret podržava mještane Crmnice: "Monteput“ bi trebalo da proširi opseg povlastica

„- akođe, imajući u vidu da će se u cilju obilježavanja Dana državnosti Crne Gore, u narednim danima, 13, 14. i 15. jula, na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, održati javni skupovi, priredbe i manifestacije različitog karaktera, policijski službenici će u skladu sa gore pomenutim članom Zakona o unutrašnjim poslovima, snimati one skupove za koje shodno bezbjednosnoj procjeni to bude neophodno, a sve u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira - saopštila je policija.

Crmničani i ostali stanovnici Virpazara i okolnih sela ranije su najavili da će 13. jula, na Dan državnosti, blokirati tunel Sozina kako bi izvršili pritisak na poslanike, koji će uskoro glasati o predlogu dopune Zakona o putevima, koji predviđa besplatan prolazak kroz tunel za stanovnike barske opštine koji žive sjeverno od rampe.

Problem Crmničana riješiti subvencionisanjem putarine ne izmjenom zakona

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 14:23