Тим Мај Лаб / - Тим Мај Лаб
03/09/2021 u 16:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мој Лаб: Стручњаци који заслужују ваше повјерење и дијагностика која помјера границе

Поликлиника Мој Лаб је од сада богатија за врсне стручњаке из своје области који ће уз помоћ уређаја јединствених код нас као што је ДXА, омогућити пацијентима најкраћи пут до дијагнозе и најјаснији увид у ток свог обољења

Поликлиника Мој Лаб је од сада богатија за врсне стручњаке из своје области који ће уз помоћ уређаја јединствених код нас као што је ДXА, омогућити пацијентима најкраћи пут до дијагнозе и најјаснији увид у ток свог обољења.

Др Хатиџа Дивановић, специјалиста реуматолог

Први доктор медицинских наука из области реуматологије у Црној Гори

image

др Хатиџа Дивановић

- Мај Лаб

Рођена је у Зворнику, (БиХ), гдје је завршила основну и средњу школу. Медицински факултет и специјализацију из ургентне медицине је завршила на Медицинском факултету у Београду. Магистарску тезу је одбранила пред Катедром за реуматологију ВМА 1997. Докторску дисертацију пред истом катедром јануара 2004. и тако постала први доктор медицинских наука из области реуматологије у Црној Гори. Још увијек је једина жена која је одбранила докторску тезу из реуматологије код нас.

Субспецијалистичку тезу из области реуматологије завршила је 2012. на Катедри за реуматологију ВМА.

Од фебруара 2013. ради у КЦЦГ, у реуматолошкој амбуланти. Последње 4 године ради и у Барској болници за реуматолошке пацијенте из Бара, Улциња и Будве.

Члан је удружења реуматолога Србије, Црне Горе, као и ЕУЛАРА (Европског удружења реуматолога).

Др Дивановић је у процедури добијања  Цертификата МЕДИМАПС из Француске, чији је софтвер на ХОЛОГИЦ А апарату, који посједује Мој Лаб. То је први Цертификат за Балкан после урађених 250ДXА-И. Захваљујући њеној стручности и најсавременијем ДXА апарату, пацијенти који се суочавају са реуматским болестима, као шта је остеопороза, у поликлиници Мој Лаб ће имати дијагностику, контролу и праћење тока болести на нивоу најсавременијих медицинских центара у региону.

image

др Дивановић

- др Дивановић

"Задовољство је радити на најсавременијој апаратури и најновијим протоколима у региону, које посједује Мој Лаб. Са најмање зрачења добијете БМД, ФРАX ИНДЕX И ТБС СЦОРЕ на задовољство пацијента и љекара који га прати."

Др Хатиџа Дивановић, специјалиста интерне медицине субспецијалиста  реуматолог

Др Елзана Чикић интерниста ендокринолог

Др Елзана Чикић годинама слови за стручњака у својој области, који с разлогом заврјеђује повјерење својих пацијената

image

др Чикић

- ANA KASCELAN

Одличним оцјенама завршила је медицински факултет у Сарајеву, потом специјализацију интерне медицине и субспецијализацију из ендокринологије на медицинском факултету у Београду. Ординирала је у Општој болници у Пљевљима, на позицији начелника Интерног одјељења, затим у болници у Бијелом Пољу, а сада је у Клиничком центру Црне Горе. Члан је ЕСЕ, ЕАСД, МУМИЕ, Српског тироидног друштва и аутор и коаутор бројних радова из области интерне медицине и ендокринологије.

image

др Чикић

- Мој Лаб

„Поликлиника Мој Лаб располаже најсавременијим остеодензитометром ДXА ХОРИЗОН А, Хологиц ИНЦ, са свим опцијама које пружа ова технологија. Посједује све напредне алате за оптималну процјену коштане чврстине и ризика од фрактура. Тренутно је једино овим апаратом у Црној Гори могућа процјена ТБС. Новина коју доноси ХОРИЗОН је могућност Снимања једном енергијом (СЕ фемур еxам) која представља непроцјењиву помоћ у процјени примјене и промјене терапијских режима.

За мене као љекара, представља професионалну сатисфакцију то што ће моје знање и искуство потпомогнуто технологијом најновије генерације, омогућити нашим пацијентима дијагностику и контролу болести по угледу на најсавремније европске медицинске центре.“

Др Елзана Чикић  специјалиста интерне медицине субспецијалиста ендокринолог

Др Оливера Бошковић, интерниста ендокринолог

Богато искуство и познавања најсавременијих знања из области ендокринологије

image

др Бошковић

- Мој Лаб

Након завршене гимназије у Подгорици, образовање је наставила на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Специјализацију из интерне медицине и субспецијализацију из ендокринологије је завршила у истој установи.

У два наврата је ишла на едукацију из области Дијабетологије Стено Диабетес Центер у Копенхагену, а у три наврата се едуковала у области Неуроендокрини тумори, дијагностика и лијечење на Академиска Сјукхусет, Уппсала Университy Хоспитал, док се на Златибору на Институту за болести штитасте жлијезде едуковала из области Тиреологије. Предсједница је Удружења ендокринолога Црне Горе. Чланица је бројних удружења: Европског удружења ендокринолога, ЕЦАС-а који има за циљ да подигне профил европске ендокринологије кроз вец́у сарадњу између Европског друштва за ендокринологију и националних ендокриних друштава у Европи, ЕАСД, ЕТА, АДА, АТЕ, ЕНЕТС и Едиториал Боард-а научног часописа “Тхе Ендоцрине Онцологy анд Метаболисм”.

Запослена је у КЦЦГ на мјесту начелнице Интезивне јединице интерне клинике. Свакодневно ради са пацијентима обољелим од дијабетеса, болестима штитасте жлијезде, паратиреоидних жлијезда, неуроендокриним туморима, ендокриним туморима. Такође, свакодневни ради у областима репродуктивне ендокринологије и здравља, остеопорозе, поремећаји метаболизма, липидологија. Има искуство у раду на остеодензитометрији (ДXА сцан).

image

др Бошковић

- Мој Лаб

„Радује ме што сам дио тима поликлинике Мој Лаб, као и то што ћу радити у једном изузетно пријатном амбијенту, са савременом опремом и напредним технологијама. Веома добри услови да се нашим пацијентима омогући превенција, дијагностика и лијечење болести ендокриног система и метаболизма је разлог да осјећам додатни ентузијазам.”

Др Оливера Бошковић, специјалиста интерне медицине субспецијалиста ендокринолог

Др Рифат Међедовић специјалиста интерне медицине, субспецијалиста реуматологије

Осим интернистичких и реуматолошких прегледа, посједује богато искуство у  самосталном раду остеодензитометрије, експертског ултразвука и капилароскопије

image

Др Међедовић

- Мој Лаб

Др Рифат Међедовић ординира на Одјељењу за реуматологију Клиничког центра. ВД је директор Поликлинике КЦЦГ, специјалиста интерне медицине, субспецијалиста реуматологије, ужа област експертски дијагностички и терапијски ултразвук обољења мишићно-коштаног система. Сарадник је у настави на Катедри за Интерну медицину и докторант на докторским студијама Медицинског факултета Универзитета Црне Горе, у току је израда докторске дисертације.

Осим специјалистичких интернистичких и субспецијалистичких реуматолошких прегледа, са великим искуством је и у самосталном раду остеодензитометрије, експертског ултразвука мишићно-коштаног система и капилароскопије.

Усавршавање за обављање експертског дијагностичког и терапијског ултразвука зглобова и околних меких структура (тетива, мишића, лигамената), обавио је током једногодишњег боравка на Институту за реуматологију у Београду, као и на бројним европским школама и курсевима (Анталија, Атина, Амстердам), на којима је положио базични, интермедијарни и напредни европски курс ултразвука мишићно-коштаног система. Активан је члан Удружења реуматолога Црне Горе, као и ЕУЛАР-овог комитета за мускулоскелетни имиџинг. Такође, сарађује и учествује у бројним заједничким акцијама са Удружењем пацијената обољелих од реуматских болести Црне Горе.

image

Др Међедовић

- Мој Лаб

„Раније су за прецизну дијагностику мишићно-коштаних обољења били потребни ЦТ и/или магнетна резонанција,  а сада је за то довољан експертски реуматолошки ултразвук. Раније су пункције зглобова, давање ињекција у зглобове, давање ињекција у тетивне овојнице итд. рађене „на слијепо“, а сада се то код нас ради много прецизније и безбједније под контролом ултразвука. Поред  тога, ДXА нам пружа до сада неслућене могућности детаљног и поузданог прегледа коштаног система и не кријем своје задовољство што ћу уз помоћ напредне технологије, омогућити да обезбиједимо одговоре на сва питања и ријешимо све дилеме наших пацијената“.

Др Рифат Међедовић специјалиста интерне медицине, субспецијалиста реуматологије

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:54