Монстат један / - Интернет негдје
10/09/2021 u 15:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Монстат припремио нацрт Закона о попису

- Попис обезбјеђује свеобухватне, квалитетне и међународно упоредиве податке, који су изузетно значајни за креирање макроекономске, социјалне, политике образовања и других - објашњавају они

Управа за статистику припремила је нацрт Закона о попису становништва, домаћинстава и станова у 2021. години, док је јавну расправу и предлагање закона у надлежности Министарство финансија и социјалног старања, као предлагача закона, саопштили су из Монстата.

 - Правни основ за спровођење Пописа становништва, домаћинстава и станова јесте Закон о попису становништва, домаћинстава и станова који се усваја непосредно прије почетка реализације пописа. Законом се уређују правила за припрему, организацију и спровођење Пописа становништва, домаћинстава и станова, у циљу добијања свеобухватних података о становништву, домаћинствима и становима - наводе они.

Како истичу,  Попис становништва, домаћинстава и станова је статистичко истраживање које се спроводи у десетогодишњој периодици, са циљем да се добију подаци о укупном броју становника, као и основним демографским, образовним, економским и другим карактеристикама основних јединица пописа (лица, домаћинстава и станова) до најнижег територијалног нивоа (насеље).

- Попис обезбјеђује свеобухватне, квалитетне и међународно упоредиве податке, који су изузетно значајни за креирање макроекономске, социјалне, политике образовања и других - објашњавају они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:28