Ilustracija / Lazar Ružić
10/12/2022 u 10:33 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Montefarm raspisao tender: Kupuјu vakcine za devet miliona

Montefarm je tražio vakcinu protiv tetanusa, difterije, tuberkuloze, hepatitisa B, hepatitisa A, bjesnila i varičela, kao i četvorovalentnu vakcinu protiv meningitisa

Zdravstvena apotekarska ustanova Montefarm raspisala je tender za nabavku vakcina protiv zaraznih bolesti, vrijedan skoro 9.000.000 eura. U javnom pozivu piše da ta ustanova traži 24 vrste vakcina za potrebe crnogorskih zdravstvenih ustanova, a na osnovu saglasnosti Fonda za zdravstveno osiguranje.

Montefarm je tražio vakcinu protiv tetanusa, difterije, tuberkuloze, hepatitisa B, hepatitisa A, bjesnila i varičela, kao i četvorovalentnu vakcinu protiv meningitisa. U tenderskoj dokumentaciji za godišnju nabavku vakcina piše da je rok isporuke od 30 do 270 dana od dana zaključivanja ugovora, u zavisnosti od toga o kojem je lijeku riječ.

– Ponuđeni ljekovi prilikom isporuke moraju imati upotrebni rok koji neće biti kraći od dvije trećine ukupnog roka trajanja proizvoda. Ljekovi sa kraćim rokom skladištenja (manje od 18 mjeseci) prilikom isporuke moraju imati najmanje tri četvrtine preostalog roka trajanja od ukupnog skladišnog roka trajanja – predočeno јe u pozivu.

Ponuđači su u obavezi da dostave i sertifikat analize koji je izdat od proizvođača i nacionalne agencije ili laboratorije za kontrolu ljekova država EU, SAD, Kanade, Norveške, Švajcarske i zemalja bivše SFRJ, potvrdu nadležnog organa države proizvođača da vakcina ima dozvolu za stavljanje u promet u državi proizvođača, kao i potvrdu da je vakcina proizvedena prema načelima dobre proizvođačke prakse (GMP) ili drugim strogim standardima koji obezbjeđuju njihov kvalitet.

Tražene vakcine moraju biti isporučene u režimu hladnog lanca, sa obaveznim temperaturnim indikatorima koji prate temperaturu vakcina od momenta proizvodnje, preko skladištenja i transporta, do naručioca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:35