Monteput, ilustracija / - MONTEPUT/ FACEBOOK
03/10/2023 u 11:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monteput: Auto namijenjeno mobilnoj jedinici UP za kontrolu brzine

Navedeno vozilo ima značajnu ulogu u osiguravanju sigurnosti i brzog odgovora na događaje na autoputu, te pružanju podrške u situacijama koje zahtijevaju hitan intervencijski tim

Vozilo se nabavlja za potrebne Uprave policije odnosno namijenjenjo je mobilnoj jedinici Uprave policije koja operativno djeluje na autoputu, odnosno kontroliše brznu ("presretač") o ono neće koristiti zaposleni u Monteputu, saopštieno je iz ovog preduzeća povodom teksta "Monteput kupije automobil za 41.000 eura".

- Želimo da obavijestimo javnost o dodatnim detaljima koji su relevantni za ovu nabavku. Navedeno vozilo ima značajnu ulogu u osiguravanju sigurnosti i brzog odgovora na događaje na autoputu, te pružanju podrške u situacijama koje zahtijevaju hitan intervencijski tim. Specifikacije vozila su odabrane u saradnji sa kolegama Uprave policije kako bi se omogućila efikasna i sigurna operativnost. Osim toga, vozilo mora postići ubrzanje od nula do 100 km/h za maksimum osam sekundi i imati maksimalnu brzinu od minimum 240 km/h, što je od suštinskog značaja za brz i efikasan odgovor u hitnim situacijama. - navodi se u saopštenju.

Garantni rok za vozilo od najmanje četiri godine ili minimum 120.000 pređenih kilometara obezbjeđuje dugoročnu pouzdanost i sigurnost u radu., saopštavaju iz Monteputa.

Takođe, važno je naglasiti da je ponuđač dužan dostaviti potvrdu o postojanju ovlašćenog servisa na teritoriji Crne Gore, čime se osigurava adekvatna servisna podrška i održavanje vozila.

- Nabavkom ovog vozila, Monteput u saradnji sa Upravom policije unapređuje svoje operativne kapacitete i sposobnost da brzo i efikasno reaguje u situacijama koje zahtijevaju hitne intervencije. Bezbjednost na autoputu, podizanje svijeti o poštovanju saobraćajnih pravila i u tom kontekstu zaštita građana su naša primarna briga, zato ulažemo napore kako bismo osigurali najbolje uslove za obavljanje kako policijskih zadataka, tako i obaveza svih ostalih službi na autoputu - ističe se u reagovanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:05