Ilustracija / FOTO: LAZAR RUZIC
25/06/2024 u 19:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Morska voda odličnog kvaliteta na 94,7 odsto lokacija

U Crnoj Gori, na 94,7 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 4,4 odsto lokacija dobrog, dok je na 0,9 odsto lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 114 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 17. do 20. juna ove godine, pokazali su da je bila odličnog kvaliteta na svih 15 lokacija u opštini Bar, prenosi Primorski portal.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima veoma dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

U opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 17, dok je na jednoj lokaciji voda bila dobrog kvaliteta.

Takođe, u opštini Budva, kvalitet morske vode je na svih 34 lokacije bio odličnog kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 10 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih 9 dok je na jednoj lokaciji ona bila dobrog kvaliteta.

Analize su pokazale da je u Kotoru na 12 lokacija voda bila odličnog, na dvije lokacije dobrog, a na jednoj zadovoljavajućeg kavliteta.

U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 22 lokacije, od čega je na njih 21 ona bila odličnog, a na jednoj zadovoljavajućeg kvaliteta.

Rezultati ispitivanja kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.me koja je dostupna na našem i engleskom jeziku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 23:50