/ Весна Братић
06/10/2021 u 09:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МПНКС: Увећање зарада просвјетним радницима 17 одсто

Такође, МПНКС је учинило све да и бивши директори остваре своје право на рад

Министарство просвјете, науке, културе и спорта саопштило је да је Министарство финансија и социјалног старања успјело да обезбиједи увећање зарада за просвјетне раднике у висини од 17 одсто од 01. јануара 2021.године.

- Повећање зараде се не односи само на просвјетне раднике већ и на запослене у здравству, што је несумњиво велики успјех Министарства финансија и социјалног старања. Исто тако, у претходном периоду просвјетни радници нису били запостављени, па ниједном запосленом на одредјено вријеме није прекидан радни однос за вријеме зимског и љетњег распуста, услед чега су: остварили зараду за те мјесеце, плаћен им је радни стаж, а многи су на корак од остварења права на трансформацију из радног односа на одредјено вријеме у радни однос на неодредјено вријеме- саопштено је из Министарства.

Такође, МПНКС је учинило све да и бивши директори остваре своје право на рад. 

-Запослени који је направио пропусте као руководилац јавне установа по аутоматизму не значи да је лош наставник, напротив. Због тога је МПНКС спроводећи политику Владе, пружило једнаке шансе за све. 

Имајући у виду да је ово само дио, онога што је МПНКС спровело и да не обухвата појединачне захтјеве просвјетних радника, појединачне захтјеве школа, родитеља, ученика којих има у великом броју и који су у великом броју и усвојени, нејасан је став г. Николаја Кнежевића који се тек сада сјетио проблема који постоје много дуже него ово Министарство. Проблема који постоје и постојали су све вријеме његовог ангажовања у синдикату. Просвјетни радници се питају зашто овако оштар на ријечима и бескомпромисан у наступу није био протеклих година и деценија? Зашто је положај просвјетних радника са сваким доношењем нових образовних закона бивао све гори? Сваки проблем који је навео наслиједјен је, нису школе преко ноћи оронуле, нити су наставници ту гдје јесу од јуче- речено је из министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 20:57