Илустрација / -AUTOMOTIVE AUCTIONS
25/10/2024 u 20:40 h
Ana OstojićAna Ostojić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MUP za nabavku četiri gume za "audi A8" dao 20.000 eura

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), na čiјem јe čelu Danilo Šaranović, platilo јe 17.240 eura bez PDV-a za servisiranje i nabavku četiri ljetnje gume i njihovu ugradnju na speciјalni blind "audi A8".

"Audi A8" prethodno je oduzet u krivičnom postupku, a potom dodiјeljen policijskom Odsjeku za obezbjeđenje domaćih štićenih ličnosti. Sa PDV-om, vriјednost te nabavke јe 20.860 eura.

Posao između MUP-a i izabranog dobavljača, firme "Vuјačić kompani", sklopljen јe 22. avgusta. Prema ugovoru koјi јe obјavljen na saјtu Elektronskog portala јavnih nabavki (CEЈN), garantni rok za gume јe 24 mјeseca od dana njihove isporuke.

Pored nabavke guma, MUP јe za ovo vozilo tražio i uslugu servisa, koјa јe trebalo da obuhvati motorno ulje, filter ulja, klimu, zaptivni prsten, vijak, disk pločice, kabl indikatora istrošenosti prednjih i zadnjih disk pločica, pregradni lim, kočionu tečnost, usluge servisa.

"Dan" јe raniјe obјavio da procijenjena vrijednost tog automobila, prema nalazu procjenitelja s kraja juna ove godine, iznosi 42.000 eura. Radi se o specijalnom putničkom vozilu tipa "A8 Security 6.3 FSI W 12 QUATTRO", koje je proizvedeno 2012. godine.

Nepoznato da li je "audi" trajno oduzet

"Dan" je sredinom jula pitao podgorički Viši sud kome je ovo vozilo oduzeto, da li je predmet pravosnažno okončan i da li je u ovom slučaju došlo do trajnog oduzimanja "audija A8" registarskih oznaka PG-FN-692. Prema broju rješenja koje je ministarstvo objavilo u svom dokumentu, iz Višeg suda nam je odgovoreno da su provjerili predmet te oznake (Kris.br. 86/22) u svojoj elektronskoj evidenciji, ali da se on ne odnosi na oduzimanje pokretnih stvari, odnosno putničkog motornog vozila.

Automobil јe oduzet u krivičnom postupku, a od Uprave za državnu imovinu tražio ga je MUP zbog nedostatka specijalnih vozila koja su im potrebna za obavljanje redovnih aktivnosti iz nadležnosti Odsjeka za obezbjeđenje domaćih štićenih ličnosti.

MUP traži servisera za oduzeto vozilo: Za "audi" vriјedan 42.000 gume plaćaјu 20.000 eura

U informaciji ministarstva konstatovano je da je Uprava za državnu imovinu to vozilo preuzela od Specijalnog policijskog odjeljenja 13. februara 2023. godine, shodno Zakonu o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, a da je rješenjem Višeg suda u Podgorici Kris.br. 86/22 od 13. septembra 2023. godine izrečena mjera bezbjednosti privremenog oduzimanja "audija".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 20:40