ILUSTRACIJA / - ZAVOD ZA HITNU POMOć CRNE GORE
26/08/2024 u 13:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Najavili pilot projekat obezbjeđenja svih jedinica ZHMP

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) i Zavod za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) finasiraće pilot projekat obezbjeđenja svih jedinica ZHMP, koji će značajno unaprijediti rad Zavoda i pružiti dodatnu sigurnost za medicinsko osoblje i pacijente.

Iz FZO je saopšteno da će pilot projekat obuhvatiti instalaciju video nadzora sa monitoringom u realnom vremenu, sa mogućnošću direktnog dojavljivanja incidenta Upravi policije.

- U slučaju prijetnje ili napada, policija će odmah biti obaviještena i u mogućnosti da interveniše na licu mjesta- kaže se u saopštenju.

Navodi se da će projekat trajati šest mjeseci i da će ga finansirati FZO u saradnji sa ZHMP.

Iz FZO su rekli da će dio resursa biti obezbijeđen iz sopstvenih sredstava Zavoda, dok će Fond pokriti ostatak troškova.

- Fond i ZHMP, prepoznajući važnost sigurnosti u zdravstvenim ustanovama, usmjerili su napore ka poboljšanju radnih uslova i zaštiti svih onih koji koriste usluge hitne medicinske pomoći- kaže se u saopštenju.

Niković: Napadnuto medicinsko osoblje u nikšićkoj Hitnoj pomoći

Očekuje se, kako su naveli iz FZO, da će pilot projekat značajno unaprijediti rad ZHMP, pružajući dodatnu sigurnost za medicinsko osoblje i pacijente, dok će stečena iskustva iz tog projekta pomoći u budućoj implementaciji sličnih programa širom Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 06:51