Црна Гора и Бугарска да наставе добру сарадњу / - Министарство одбране
24/06/2021 u 17:42 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наставити унапређивање односа Црне Горе и Бугарске у области одбране

Саговорници су се осврнули и на пандемиjу вируса ковид-19, коjа тренутно представља наjвећи изазов на глобалном нивоу и истакли важност међусобне солидарности и подршке као наjзначаjниjег оружjа за превазилажење истог

Сарадња Црне Горе и Бугарске у сектору одбране имати прилику за додатно унапређивање и развиjање, у складу са обавезама коjе произлазе из чланства у НАТО, истакли су на данашњем састанку Генерални директор Директората за одбрамбену политику и планирање генерал-маjор Раjко Пешић и изасланик одбране Републике Бугарске за Црну Гору, пуковник Момчило Иванов.

Пуковник Иванов jе истакао важност континуиране и приjатељске сарадње двиjе земље, посебно истакавши потребу за даљим унапређењем сарадње у области школовања црногорских кадета на бугарским Воjним академиjама.

Саговорници су се осврнули и на пандемиjу вируса ковид-19, коjа тренутно представља наjвећи изазов на глобалном нивоу и истакли важност међусобне солидарности и подршке као наjзначаjниjег оружjа за превазилажење истог.

Пуковник Иванов се састао и са начелником Генералштаба Воjске Црне Горе, бригадним генералом Милутином Ђуровићем.

Пуковник Иванов jе честитао Ђуровићу на постављењу на дужност начелника Генералштаба, као и на четвртоj годишњици пуноправног чланства Црне Горе у НАТО савезу. Генерал Ђуровић је потврдио jе посвећеност Црне Горе у очувању мира и стабилности на регионалном и глобалном нивоу, надовезуjући се на значаj учешћа црногорских jединица у мировним мисиjама и операциjама. Генерал Ђуровић jе информисао Иванова о свеобухватним процесима модернизациjе Воjске Црне Горе, коjе jе Министарство одбране реализовало у протеклом периоду, унапређуjући националне одбрамбене способности и ствараjући услове за даљу изградњу капацитета и развоj интероперабилности Воjске Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:57