Не смијемо пристати на хомофобију, насиље и мржњу / - фото: ПРЦ Центар
15/10/2021 u 10:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Не смијемо пристати на хомофобиjу, насиље и мржњу

Колико смо толерантни према ЛГБТИQ заjедници, толико смо толерантни према свим различитостима у друштву, истакла jе грађанска активисткиња Баjрамспахић

Дjеци треба пружити стабилно и подстицаjно окружење без обзира кога воле и никад не смиjемо пристати на хомофобиjу, насиље и мржњу, поручили су учесници кампање поводом деветог Монтенегро праjда, коjи ће бити одржан у суботу под слоганом –Љубав, људи!“, саопштено је из ПР Центра.

Представница Удружења Родитељи, Деjана Понош,  казала jе да jе уз подршку родитеља дjеци све лакше.

– Ми смо ту за њих, без обзира на то кога воле и ко су. Да их разумиjемо и подржимо, да им пружимо стабилно и подстицаjно окружење. љубав jе љубав и тако jе jедноставно– поручила jе Понош.

Комуниколог, Мишко Стругар, казао jе да жели да живи у земљи у коjоj право и правда важе jеднако за све.

– Сви смо различити, али сви смо jеднаки у жељи да осjетимо и доживимо љубав. Зато не смиjемо пристати никад на хомофобиjу, насиље и мржњу. Дижем глас против таквих негативности и jавно пружам подршку одржавању Праjда у моjоj земљи – поручио jе Стругар. 

Грађанска активисткиња, Дина Баjрамспахић, рекла jе да са задовољством подржава Праjд, jер како jе додала, увиjек навиjа за љубав.

– Знам колико jе то важно са аспекта људских права. људска права или имамо или немамо и када су угрожена људска права jедног, угрожена су људска права свих. Колико смо толерантни према ЛГБТИQ заjедници, толико смо толерантни према свим различитостима у друштву – истакла jе Баjрамспахић.

Кампања jе реализована уз финансиjску подршку Европске униjе и Министарства jавне управе, дигиталног друштва и медиjа Црне Горе кроз проjекат "Понос свуда - Стратешки приступ људским правима ЛГБТИ особа у Црноj Гори" коjи спроводи Qуеер Монтенегро у партнерству са НВО Jувентас и Асоциjациjом Спектра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 12:39