Неђељко Рудовић / - SCG
23/09/2021 u 15:30 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Неђељко Рудовић в.д. дриректора Директората за медије

Рудовић се, како jе саопштено, након спроведених интервjуа, показао као наjбољи кандидат, коjи би могао да преузме управљање Директоратом за медиjе у наредноj фази и наjбрже и наjефикасниjе одговори на изазове у предстоjећем периоду коjи се односе на медиjску област у цjелини, те на jасан и прецизан начин мапира процесе и мjере за унапређење ове области

Влада jе данас на предог министарке jавне управе, дигиталног друштва и медиjа, Тамаре Срзентић, након спроведеног процеса селекциjе и интервjуа по основу Jавног позива за вршиоце дужности коjи jе расписало Министарство jавне управе, дигиталног друштва и медиjа, за вршиоца дужности генералног директора Директората за медиjе одредила Неђељка Рудовића.

Рудовић се, како jе саопштено, након спроведених интервjуа, показао као наjбољи кандидат, коjи би могао да преузме управљање Директоратом за медиjе у наредноj фази и наjбрже и наjефикасниjе одговори на изазове у предстоjећем периоду коjи се односе на медиjску област у цjелини, те на jасан и прецизан начин мапира процесе и мjере за унапређење ове области.

Поред великог радног искуства у области писаних и електронских медиjа, као дописник, новинар, главни и одговорни уредник респектабилних медиjских кућа, оно што га jе издвоjило у односу на друге кандидате коjи су, такође, имали респектабилно радно искуство у области медиjа, односно новинарства, филма, телевизиjске продукциjе, jе његово четворогодишње искуство посланика као члана Одбора за европске интеграциjе и члана Одбора за политички систем, правосуђе и управу у оквиру коjих одбора су усаглашавани, не само прописи из области медиjа него и прописи из области jавне управе, а чиjи jе предлагач управо Министарство, што ће доприниjети оснажењу тима Министарства у цjелини, наводи се у саопштењу.

Такође, Рудовић jе правник коjи jе руководио са тимом од 120 људи, па поред познаванjа стања у области медиjа, посjедуjе стручна знања у области стратешко нормативних послова и примjене прописа и организационе и лидерске вjештине с обзиром на његово руководеће радно искуство.

Функциjа вршиоца дужности jе привременог карактера, па jе препознато jе да ће за вриjеме вршења дужности моћи да мапира процесе од стратешког значаjа у области медиjа, што jе од значаjа за остварење стратешких циљева ове Владе и предлагања мjера за унапређење.

Министарство jавне управе, дигиталног друштва и медиjа jе 17. jуна обjавило Jавни позив за избор вршиоца дужности у Директорату за медиjе. На jавни позив се приjавило 18 кандидата и кандидаткиња. Након анализирања пристиглих приjава, изабрано jе осам кандидата/кандидаткиња на основу наведених критериjума. Кандидаткиње и кандидати су оциjењени по критериjумима из jавног позива.

Процес селекциjе текао jе у двиjе фазе коjе су укључивале анализу пристиглих приjава и радних биографиjа, као и интервjу. Анализа пристиглих приjава и радних биографиjа jе обухватала испитиваље кључних информациjа, радног искуства, вjештина и образовања приjављених кандидата у односу на поставлjене критериjуме у Jавном позиву, док jе интервjу подразумиjевао разговоре са кандидатима у циљу процjене њихових функционалних и лидерских вjештина. Интервjуе jе обавила министарка jавне управе, дигиталног друштва и медиjа, Тамара Срзентић, директорица Управе за кадрове, Jована Нишавић.

Из Министарства подсjећаjу да су у претходном периоду отворили Континуирани диjалог са медиjском заjедницом током коjег се министарка Срзентић састала са 70 представника медиjа, а као резулатат тих разговора креирана jе Банка потреба медиjске заjеднице у Црноj Гори. Такође, започета jе израда прве Медиjске стратегиjе у Црноj Гори и реформа медиjских закона. Активности на изради Медиjске стратегиjе су у току, чиме ће се, кроз транспарентан и инклузиван процес, у сараднjи с медиjском заjедницом, цивилним сектором, државним органима и свим заинтересованим субjектима дефинисати правци развоjа свеукупног унапеђенjа медиjске области.

Влада jе, на предлог овог Министарства, дониjела одлуку за пружање финансиjске подршке у износу од 150.000 еура медиjима кроз реализациjу Конкурса за додjелу буџетских средстава за креирање информативних и едукативних садржаjа у дневним штампаним медиjима и на интернетским публикациjама у вези са процесом вакцинациjе против коронавируса и епидемиолошким мjерама. Такође, започете су активности на изради Правилника за Фонд за подстицање медиjског плурализма и разноврсност медиjа чиjе оснивање се очекуjе у новембру.

Очекивање министарке Срзентић jе да ће Рудовић у наредних шест мjесеци, колико траjе мандат вршиоца дужности, наставити започете активности кроз jачање већ успостављене сарадње са медиjском заjедницом, Европском комисиjом и међународним партнерима, невладиним организациjама, саопштено jе Министарства jавне управе, дигиталног друштва и медиjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:19