/ Рудовић - фото: ТВЦГ
27/09/2021 u 09:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рудовић: Реконструкција владе води ка стабилизацији у ЦГ

Сматра да се у Црној Гори фокус најчешће ставља на ономе што нас раздваја, умјесто на оно што је коначни циљ

В.д. директора Директората за медије и бивши посланик Неђељко Рудовић оцијенио је да је реконструкција владе важна тема ради стабилизације политичких прилика у земљи, без чега се не може разговарати о животно важним темама. Рудовић је у Прелиставању штампе у Јутарњем програму ТВЦГ рекао да је рјешење политичке кризе у земљи нешто што сви очекујемо.

Сматра да се у Црној Гори фокус најчешће ставља на ономе што нас раздваја, умјесто на оно што је коначни циљ - да живимо у уређеној и економски просперитетној држави.

- Наш циљ је да што више разговарамо, да промовишемо дух толеранције. Ми се хватамо за вратове око и најмање теме, најмањег спора и изгледа да нам је то остало и даље записано у менталитету, да сатремо противника који има другачији поглед- рекао је Рудовић.

Коментаришући ситуацију у медијима, он је рекао да имамо "чврст, бескомпромисан, фаталистички став".

- Мислим да је јако важно да разумијемо да понекад можда, ако заступамо јенду тезу, да би било лијепо, корисно, за промјену, да видимо како би то изгледало, да дозволимо себи да помислимо да је онај ко другачије мисли можда у праву. И да тако стварно долазимо до рјешења- рекао је Рудовић.

Говорећи о положају медија у Црној Гори, он каже да је неминовно да се импликације тешке политичке борбе преносе и на медије:"То је оно што би могло да се мијења. Јасно је да су сви медији у озбиљним финансијским проблемима".

Сматра да се морају тражити модели који ће омогућити да имамо професионалне и одговорне медије, како бисмо, каже он, разговарали и нашли моделе да у медијима немамо позиве на линч, тешке ријечи, говор мржње, лажне вијести...

- Медијска стратегија ће обратити пажњу на све изазове и циљеве којима морамо бити посвећени- рекао је Рудовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:07