/ - FOTO: MINISTARSTVO
22/11/2023 u 10:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nišić: U toku reforma tržišta rada, zainteresovani smo za strane investicije

U Crnoj Gori dugi niz godina posluje veliki broj turskih kompanija, koje žele da uz institucionalnu podršku i saradnju unaprijede poslovanje, istakao je ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Bariša Kalkavan

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sastala se sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom i njegovim saradnicima.

Ministarka Naida Nišić je potvrdila spremnost da ovaj resor podrži nove inicijative i projekte, na obostrano zadovoljstvo, posebno u cilju otvaranja novih radnih mjesta.

-U toku je reforma tržišta rada i veoma smo zainteresovani za direktne strane investicije, koje bi unaprijedile život građana na sjeveru Crne Gore, na šta ova Vlada stavlja poseban akcenat - navela je Nišić.

Ambasador Kalkavan je ukazao na mogućnosti za još bolju saradnju u narednom periodu i najavio da je Republika Turska zainteresovana za ulaganje u nekoliko oblasti, posebno u dijelu unapređenja uslova na tržištu rada. Bila bi to dodatna motivacija da mladi ne odlaze iz Crne Gore, kao što je to do sada bila praksa, naglasio je Kalkavan.

- Interesovanja turskih investitora su brojna, a cilj nam je da, ukoliko se steknu određeni uslovi, oživimo sjever Crne Gore i povećamo broj radnih mjesta - kazao je ambasador Kalkavan.

U Crnoj Gori dugi niz godina posluje veliki broj turskih kompanija, koje žele da uz institucionalnu podršku i saradnju unaprijede poslovanje, istakao je ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Bariša Kalkavan.

Sagovornici su podržali inicijativu da se formira međuresorska radna grupa koja bi pratila sve predložene aktivnosti u cilju bržeg i lakšeg završavanja procedura koje su potrebne za realizuju projekata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 18:39