/ Фото: Милош Ћетковић
24/07/2021 u 17:36 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нове мјере ставиле катанац на Максимус и Топ Хил, наступи до даљњег отказани

У својим објавама на мрежама, власници ових дискотека су истакли да су друштвено одговорни, а такође су позвали све њихове госте да се вакцинишу и да буду одговорни

Због нових мјера које су Министарство здравља и Институт за јавно здравља јуче саопштили на конференцији за новинаре, на удару су највеће дискотеке на црногорском приморју будвански Топ Хил и которски Максимус. 

Поводом мјера и једна и друга дискотека су се огласиле на друштвеним мрежама, истичући да ће поштовати мјере, па ће наступи популарних музичких звијезда, који су најављивани, бити отказани до даљњег. 

image
Фото: Инстаграм

У својим објавама навели су да су друштвено одговорне компаније, а такође су позвале све њихове госте да се вакцинишу и да буду одговорни, како би уживали у најбољем проводу и како би се вратили нормалном животу. 

image
Фото: Инстаграм

Будвански Топ Хил се раније оглашавао овим поводом, наводећи да су на паркингу испред дискотеке поставили пункт за брзе антигенске тестове за све госте који не посједују негативан ПСР тест, потврду о вакцинацију, антигенски тест или потврду о оздрављењу од короне, што су били неопходни услови за улазак у дискотеку.

Како је казао директор ИЈЗ Игор Галић јуче на конференцији, надлежне институције неће прихватати брзе антигенск еи тестове. 

Он је јуче подсјетио да је извођење музике уживо унутар угоститељских објеката забрањено од раније.

- Захтијевамо досљедно поштовање ове мјере. Музика уживо може да се изводи на баштама тераса и локала на отвореном до поноћи уз досљедно поштовање свих осталих епидемиолошких мјера. Уколико се, међутим, настави тренд пробијања термина и ако се настави извођење музике уживо унутар угоститељских објеката, са кажњавања ћемо, без давања нове прилике, прећи на тоталну обуставу и забрану извођења и емитовања музике уопште- додао је Галић. 

Српски медији су јуче писали да нове мјере највише погодиле српске пјеваче који су имали заказане наступе на црногорском приморју. 

Доста пјевача се ослонило управо на љетњу сезону у Црној Гори, па су Саша Kовачевић, Аца Лукас и Маја Беровић, остали без наступа, али и стотина хиљада еура хонорара због нових мјера.

image
Фото: Инстаграм
image
Фото: Инстаграм
image
Фото: Инстаграм

Поводом нових рестриктивних мјера данас се огласио опозициони ДПС, наводећи да су Министарство здравља и Институт за jавно здравље наjавом оваквих мjера покушали да аматерски прекопираjу неку од земаља ЕУ, али jе то учињено запањуjуће незнавено и трапаво. 

Бивши НКТ и лани доносио рестриктивне мјере

Национално координационо тијело за заразне болести (НKТ), подсјетимо, прошле године у ово вријеме је прогласила епидемију коронњ на територији цијеле Црне Горе.

Тада је уведено обавезно ношење заштитних маски на отвореном и затвореном простору на цијелој територији Црне Горе, а обавеза се односи и на дјецу старију од седам година.

Маске тада нису биле обавезне на плажама и у националним парковима, под условом државања физичке дистанце и раније прописаних мјера.

Окупљање се ограничавало на максимално 40 особа на отвореним јавним мјестима, а на 20 особа на затвореним, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра.

Наводи се и како је због изузетно високог епидемиолошког ризика који носе поједини скупови продужена до 6. августа примјена мјера донијетих 30. јуна, а које се односе на забрану рада диско клубова, барова и ноћних клубова барова, као и организовање свадби, матурских, рођенданских и других приватних прослава.

Између осталог, у саопштењу су додали да је министарка Јелена Боровинић Боjовић ударила на угоститеље, туризам, здрав разум и буџет грађана.

Из Министарства здравља им је стигао одговор да је  ДПС прошле године у ово вријеме закључао Црну Горе без икаквог резултата, а нити су спасили здравље ни сезону ни привреду. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 05:06