Vladimir Novovic / VLADIMIR NOVOVIC - LAZAR RUZIC
31/12/2023 u 10:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novović: Šuković ima moje povjerenje i podršku

On je podsjetio na odredbe Zakona o specijalnom državnom tužilaštvu, kojima je propisano i da rukovodilac tog policijskog odjeljenja bez njegove saglasnost ne može biti raspoređen na drugo radno mjesto

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović rekao je da načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković ima njegovo povjerenje i podršku i poručio da politička prepucavanja o njegovoj smjeni ni na koji način ne utiču na njihov rad.

Novović je u intervuju "Vijestima" podsjetio na odredbe Zakona o specijalnom državnom tužilaštvu, kojima je propisano i da rukovodilac tog policijskog odjeljenja bez njegove saglasnost ne može biti raspoređen na drugo radno mjesto ili druge poslove u Upravi policije.

On je indirektno kazao da je u Americi sa nadležnima za sprovođenje zakona SAD, razgovarao i o slučaju Branislava Brana Mićunovića i Miodraga Dake Davidovića, ali da zbog povjerljivosti i prirode takvih sastanaka nije u mogućnost da iznosi podatke.

Novović je kazao da i pored činjenice da u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO) radi nedovoljan broj policijskih službenika, da su postignuti određeni pomaci u odnosu na maj prošle godine i da je zadovoljan rezultatima SPO-a.

"S tim u vezi rukovodilac SPO-a Preedrag Šuković ima moje povjerenje i podršku i naša saradnja je svakodnevna i usmjerena na ostvarivanje što boljih rezultata u gonjenju učinilaca krivičnih djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva", rekao je Novović.

On je kazao da je obimnost "SKY ECC" materijala dostavljenih od Europola i nadležnih francuskih pravosudnih organa takva da kvalitetna obrada i prikupljanje drugih dokaza u vezi sa tim materijalom zahtijeva dosta vremena, ali da su do sada uradili dobar posao i pokrenuli veliki broj postupaka na osnovu dostavljenog materijala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 11:50