НВО Еквивалент / - НВО Еквивалент
27/12/2021 u 13:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО “Еквивалент” организуjе едукативну радионицу: “Turn on, this is important for you!“

Ову активност реализуjемо у оквиру проjекта: “Turn on, this is important for you!“, коjи финансира ЕУ, а спроводи УНДП у сарадњи са организациjама цивилног друштва коjе представљаjу особе са инвалидитетом, надлежним министарствима и државним институциjама

Невладина организациjа “Еквивалент” организуjе шесту по реду од планираних осам едукативних радионица 27. децембра у хотелу “Пине” у Тивту, с почетком у 10 часова.

Радионица се организуjе за све заинтересоване особе са инвалидитетом, родитеље и старатеље особа са инвалидитетом и представнике невладиних организациjа за заштиту права особа са инвалидитетом  са подручjа општине Тиват.

- Учесници/е радионице ће имати прилику да се упознаjу са значаjем реформе система процjене инвалидитета/утврђивања инвалидности у циљу jеднаког, праведниjег и лакшег приступа загарантованим правима, материjалним давањима и услугама за особе са инвалидитетом у складу са националним законодавством и ратификованом УН Конвенциjом о правима особа са инвалидитетом - наводе из ове НВО.

Едукативну радионицу под називом: „Реформа система процjене инвалидитета/утврђивања инвалидности у циљу jеднаког, праведниjег и лакшег приступа загарантованим правима, материjалним давањима и услугама за особе са инвалидитетом“ ће водити тренер Драган Тепавчевић, дипломирани социjални радник и Марица Стиjеповић дипломирана психолошкиња.

- Ову активност реализуjемо у оквиру проjекта: “Turn on, this is important for you!“, коjи jе подржан кроз проjекат „Реформа националног система процjене инвалидитета“ коjи финансира Европска униjа, а спроводи УНДП у сарадњи са организациjама цивилног друштва коjе представљаjу особе са инвалидитетом, надлежним министарствима и државним институциjама. Проjектом ће бити успостављено jединствено тиjело за процjену инвалидитета, као и развиjена нова методологиjа заснована на моделу људских права коjа ће замиjенити превазиђени доминантно медицински модел процjене инвалидитета у Црноj Гори. На оваj начин особе са инвалидитетом своjа права оствариваће на праведниjи и jедноставниjи начин - наводе из ове НВО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:34