фото: Скриншот / - PC
04/12/2021 u 18:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Очишћена масна мрља на Отиловићком језеру, уклоњено 12 буради

Како је истакао Горан Чавић, командир Службе, претпоставка је да се радило о неком од нафтних деривата и то мањој количини на самој површини воде

Служба заштите и спасавања Општине Пљевља у сарадњи са фирмом Хемосан, користећи њихову опрему и инструкције, уклонила је масну мрљу код бране у Отиловићима о којој се ранијих дана говорило, саопштено је из Општине Пљевља на фејсбуку.

Због мрље која се појавила, цијели град је остао без воде. 

Како је истакао Горан Чавић, командир Службе, претпоставка је да се радило о неком од нафтних деривата и то мањој количини на самој површини воде.

 - Користећи опрему одрадили смо добар посао, јер мрље након извршеног посла није било. Иако се није радило о већој количини, били смо у обавези да предузмемо све прописане мјере да би се и то уклонило. Такође, уз помоћ рибочувара из Риболовног клуба Липљен, извршили смо чишћење ивице бране и уклонили 12 буради из ранијег периода - казао је Чавић.

Он је нагласио да је Служба заштите извршила јако добар посао, уз излагање ватрогасаца ризику због стрмости обале услед ниског водостаја, а користећи специјалну пењачку опрему.

ЕКОЛОШКИ ИНЦИДЕНТ: Полиција и ИЈЗ обавиће истражне радње и анализу воде код бране „Отиловићи“

Чавић је замолио још једном све грађане да поведу рачуна о одлагању овакве врсте отпада који у крајњем случају заврши у водотоцима

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:02