foto dijaspora / - FOTO DIJASPORA
09/08/2024 u 10:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Održana manifestacija "Dijaspora u zavičaju"

U Ulcinju je održana manifestacija, sada već tradicionalna "Dijaspora u zavičaju" uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Događaju osim ministra Fatmir Ðeke, prisustvovali su i v.d Generalne direktorice Direktorata za Interkulturalizam Ljudmila Popović, zatim predsjednik opštine Ulcinja, Genci Nimanbegu, kao i mnogi zvaničnici iz zemlje i regiona. 

Takođe, na ovom skupu po prvi put, prisustvovala je i delegacija zvaničnika iz države Njujork  (SAD) koju je predvodio Čarls D. Fal (Charles D. Fall), član Skupštine i zamjenik lidera skupštinske većine države Nju Jork, zatim Dialor Fal (Dialor Fall), prvi savjetnik g-dina Fala, i Dejvid Kar (David Carr), član skupštine Njujork.

Ministar Ðeka u svom obraćanju, zahvalio je vima koji su došli da podrže manifestaciju i dodao da je “Crna Gora ponosna na očuvanje veza i svestranu saradnju sa svojom dijasporom širom svijeta.”

- On je, takođe, pohvalio organizaciju ovog događaja, koji je okupio skoro dvije hiljade ljudi, kako iz dijaspore tako iz svih krajeva Ulcinja i šire- navodi se u saopštenju.

V.d Generalne direktorice Direktorata za Interkulturalizam Ljudmila Popović, pozdravljajući prisutne ocjenila da je dijaspora interkulturalni potencijal Crne Gore koja njeguje neraskidive veze sa zavičajem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:09