/ - FOTO: UPRAVA ZA šUME
25/10/2024 u 10:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Osam prijava zbog bespravanog prometa drvnih sortimenata

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima podnijela je ukupno osam prijava za bespravan promet drvnih sortimenata i to protiv lica: M.B., M.K., V.T., M.M., B.M., R.Č., M.M. i Ž. M., za koje je utvrđeno da prilikom kontrole su vršili bespravni promet određene količine drvnih soritmenata, zbog neposjedovanja valjanje propratne dokumentacije prilikom transporta, koju su u zakonskoj obavezi da imaju.

- Ovim putem Uprava za gazdovanje šumama i lovištima apeluje na građane da se suzdrže od bespravnog prometa drvnih soritmenata i da je za transport istih neophodno da imaju urednu dokumentaciju i Uvjerenje o porjeklu drvnih sortimenata izdato od strane službenika Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. U suprotnom, protiv svih onih koji na nepropisan i nezakonit način budu vršili bespravan promet biće podnijete prijave - kaže se u saopštenju.

U vezi sa tim, Uprava će, kako poručuju, i u narednim danima u svim područnim jedinicama nastaviti pooštrene kontrole prometa drvnih soritmenata, "jer nećemo dozvoliti da se crnogorske šume koriste na nezakonit način".

Uprava za šume: Krivična prijava protiv bivšeg rukovodioca PJ Mojkovac

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 10:05