Са оснивачке Скупштине / - Сељак.ме
25/10/2021 u 15:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Основан Кластер пољопривредних произвођача Црне Горе

За предсjедника jе изабран Бошко Миличић из Никшића, а за потпредсjедника за Региjу- jуг Скендра Калезића

У просториjама Привредне Коморе Црне Горе одржана је оснивачка Скупштина Кластера пољопривредних произвођача Црне Горе.

Оснивачка Скупштина jе имала преставнике из наjвећег броjа црногорских општина од jуга до сjевера коjи су изабрани на заjедничким скуповима пољопривредника.

– Скупштина jе изабрала свог предсjедника, три потпредсjедика, по региjама као и Управни одбор коjи броjи 17 чланова. За предсjедника jе изабран Бошко Миличић из Никшића, а за потпредсjедника за Региjу- jуг Скендра Калезића. Ово jе почетак новог начина дjеловања у Организациjи пољопривредника гдjе ће се подjеднако чути глас сваког поjединачног произвођача из Црне горе без обзира на дjелатност унутар ње.Такође ће се Кластер укључивати и давати подршку поjединачним општинским Одборима у решавању њихових локалних потреба. Први резултат jе направљен и после првог састанка са колегама у Улцињу од приjе 15-так дана и прецизно дефинисаним проблемима одмах смо реаговали и имамо наjаву да ће Општина Улциљ по први пут одвоjити субвенциjу по литру млиjека у износу од 0,03 еуро цента по литру откупљеног млиjека – наводи се у саопштењу.

Кластер ће се у наредном периоду преставити званично и државним институциjама као и ресорном Министарству пољопривреде са прецизним плановима дjеловања и предлозима за Агробуџет за наредну годину поjединачно за сваку грану пољопривреде.

– Бићемо сигуран партнер свима као и међународним институциjама, а уjедно сви произвођачи ће имати потребне информациjе на jедном мjесту. Кластер jе отворена организациjа за сваког добронамjерног произвођача из државе као и за правна друштва из наше области – поручили су из овог удружења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:06