Pet novih Čivning stipendista ispraćeno na studije u Ujedinjeno Kraljevstvo / - PET NOVIH ČIVNING STIPENDISTA ISPRAćENO NA STUDIJE U UJEDINJENO KRALJEVSTVO
13/09/2024 u 10:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pet novih Čivning stipendista ispraćeno na studije u Ujedinjeno Kraljevstvo

Britanska ambasada u Podgorici organizovala je sinoć ispraćaj pet novih dobitnika prestižne Čivning stipendije. Ovogodišnji stipendisti su: Enes Tahirović (Univerzitet Kingston), Katarina Vukadinović (Univerzitet Istočni London), Albana Bikaj (Univerzitet Kvin Meri i Londonski univerzitet), Vasilije Grgurević (Londonski univerzitet) i Milica Boreta (Univerzitet Bat).

Čivning stipendije se dodjeljuju pojedincima koji pokazuju predanost i potencijal da postanu budući lideri i liderke u svojim zajednicama. Ova prestižna stipendija omogućava mladim profesionalcima da unaprijede svoja znanja i vještine na nekim od najboljih britanskih univerziteta, što je ključno za njihov dalji profesionalni razvoj i doprinos pozitivnim promjenama u Crnoj Gori i šire. Osim finansijske podrške za jednogodišnje master studije, stipendisti imaju priliku da se umreže sa liderima iz cijelog svijeta i uključe u raznovrsne akademske, profesionalne i kulturne aktivnosti koje nudi Čivning zajednica.

Otpravnica poslova u ambasadi, Sara Pilbim, tom prilikom je izjavila:

„Čivning nudi priliku ne samo da iskusite izvrsno britansko obrazovanje, već i da provedete godinu dana u inostranstvu i razvijete svoje vještine u kvalitetnom međunarodnom okruženju." Dodala je da stipendija spaja visoko obrazovanje sa razvojem liderskih vještina, uz umrežavanje sa mnogim profesionalcima iz cijelog svijeta. „Čivning je pomogao u stvaranju lidera u mnogim sektorima, kao što su politika, civilno društvo, pravosuđe, bankarstvo, istraživanje i razvoj politika, rodna pitanja, ljudska prava, umjetnost i kultura," zaključila je Pilbim.

Program Čivning doprinosi jačanju veza između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u oblasti obrazovanja i inovacija budućih lidera i liderki, u trenutku kada Crna Gora intenzivno radi na evropskim integracijama. Stipendisti imaju jedinstvenu priliku da obogate svoja znanja i vještine koje će im pomoći u daljem razvoju karijere, istovremeno jačajući odnose između dvije zemlje.

Rok za prijave za novu generaciju stipendista je otvoren i traje do 5. novembra. Pozivamo sve zainteresovane da prate društvene mreže Britanske ambasade za više informacija o prijavi i mogućnostima koje nudi ovaj prestižni program.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 10:27