/ - ФОТО: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
06/12/2021 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почетак заједничког рада аустријске и црногорске полиције

Сарадња се односи на рад на државној граници Црне Горе

Данас је у просторијама Управе полиције у Подгорици, на основу Меморандума о разумијевању између Министарства унутрашњих послова Аустрије и Министарства унутрашњих послова Црне Горе о јачању сарадње у области унутрашње безбједности, одржан састанак представника аустријске и црногорске полиције којим је обиљежен почетак заједничког рада на црногорској граници.

- Предвиђено је да се у оквиру заједничког рада реализују мисије ваздушног мултисензорног осматрања државне границе Црне Горе према Албанији и Косову употребом дронова аустријске полиције, као и заједничке патроле коришћењем савремених техничких средстава за дневно и ноћно осматрање, са посебним акцентом на сузбијање незаконитих миграција. Конкретан рад биће плански организован и базиран на продукту заједничке анализе ризика и оперативних потреба граничне полиције Црне Горе- наводе у саопштењу.

Помоћник  директора за Сектор граничне полиције Драган Кликовац захвалио се аустријским колегама на подршци коју пружају граничној полицији Црне Горе на плану јачања система граничне безбједности, боље контроле миграторних кретања и прекограничног криминала.

- Гранична полиција има важну улогу на пољу остваривања стратешког циља наше земље – приступање Европској унији и преузимање обавезе обезбјеђења спољне границе ЕУ у складу са стандардима, па је размјена искуства, знања и заједничко коришћење савремених техничких средстава полиција земаља чланица Европске уније у врху наших приоритета наводе у саопштењу.

Констатовано је да Црна Гора и Аустрија имају заједнички циљ, а то је квалитетна заштита својих граница.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:32