foto: UIP (ilustracija) / -FOTO: UIP (ILUSTRACIJA)
21/11/2021 u 18:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поднијето 18 кривичних пријава, затворен Велвет

Они су рекли и да издат један захтјев за покретање прекршајног поступка

Управа за инспекцијске послове (УИП) поднијела је 18 кривичних пријава и запечатила један објекат током петка и суботе, у Подгорици и Никшићу.

У суботу вече инспекције УИП су, како се наводи, наставиле контролу угоститељских објеката у Подгорици и Никшићу, уз асистенцију Управе полиције и Комуналне инспекције.

 - За двије вечери контролисано је укупно 99 угоститељских објеката, у петак вече 60, у суботу вече 39, а утрврђено 26 неправилности, од чега 18 кривичних пријава. У петак вече поднијето је седам, а у суботу вече 11 кривичних пријава - каже се у саопштењу.

Из УИП наводе да су кривичне пријаве поднијете због непоштовања Одлуке о посједовању цовид потврда приликом уласка у угоститељски објекат, непостојање лица које је задужено за провјеру једног од потребних сертификата, непридржавања прописане дистанце и боравка већег броја гостију за једним столом од дозвољеног.

Наводи се да је у Подгорици поднијето укупно 12 кривичних пријава против одговорних лица у објектима Велдер паб, Штрудла, План Б, Ђедовина, Минхен 2, Минген Пуб 3, Мариенплатц, Крејзи Клок, Ванила, Биро, Добри Стари www и Ту кафе.

У Никшићу је, како се наводи, поднијето шест кривичних пријава против одговорних лица у објектима Мy Хотел, Годименто, Престиге, Штек, Татами, Ски Бар Крупац.

- Због непосједовања одобрења за рад донијето је рјешење о забрани рада печаћењем објекта кафе бар и диско клуб Велвет - каже се у саопштењу.

Из УИП су казали да је због рада без одобрења и због тога што запослени нијесу носили маске издато осам прекршајних налога у укупној вриједности од 9.400 еура.

Они су рекли и да издат један захтјев за покретање прекршајног поступка.

Због конзумације дуванских производа у затвореном простору угоститељског објекта, како су казали из УИП, издат је један прекршајни налог у износу од 150 еура и поднијета су два захтјева за покретање прекршајног поступка.

Из УИП апелују на угоститеље да поштују епидемиолошке мјере и одредбе Закона о ограничавању употребе дуванских производа, с обзиром да ће се, како су казали, акцијске контроле наставити у наредном периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:39