Полиција ЦГ / - фото: Твитер УП
15/04/2022 u 18:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подршка ИНЛ-а и ИЦИТАП-а од изузетног значаја за црногорску полицију

Та подршка jе како су прецизирали, значаjна за унапређивање црногорске полициjе и постизање што квалитетниjих и ефикасниjих резултата на свим нивоима дjеловања

Одговор на све облике криминала мора бити свеобухватан, па jе неопходан међуагенциjски приступ, jачање правног оквира у области транснационалног организованог криминала, jачање институциjа, као и прекидање веза између те врсте криминала и корупциjе, поручено је на састанку директора Управе полициjе Црне Горе Зорана Брђанина и програмске службенице Бироа за борбу против међународне трговине дрогом и спровођење закона (ИНЛ) Анне Бергрен.

Из полициjе су казали да jе подршка ИНЛ-а и ИЦИТАП-а у односу на наjзначаjниjе стратешке проjекте, као и у домену имплементациjе заjедничких активности са другим партнерским службама Сjедињених Америчких Држава од изузетног значаjа за црногорску полициjу.

Та подршка jе како су прецизирали, значаjна за унапређивање црногорске полициjе и постизање што квалитетниjих и ефикасниjих резултата на свим нивоима дjеловања.

Брђанин jе захвалио на доприносу ИЦИТАП-а и ИНЛ-а приликом израде нацрта Стратегиjе за борбу против транснационалног организованог криминала и пратећег Акционог плана.

У саопштењу се наводи да ће таj документ бити простор за мултидисциплинарни, интегрисани и цjеловити приступ свих релевантних актера коjи ће знатно доприниjети суочавању са новонасталим изазовима коjе доносе нови облици криминала.

Како се додаjе, саговорници истакли обострану посвећеност унапређењу сарадње.

“Одговор на све облике криминала мора бити свеобухватан па jе неопходан међуагенциjски приступ, jачање правног оквира у области транснационалног организованог криминала, jачање институциjа, као и прекидање веза између ове врсте криминала и корупциjе”, рекли су из полициjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:21