фото: Сачувајмо ријеке ЦГ / - фото: Сачувајмо ријеке ЦГ
19/08/2021 u 12:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Полиција привела мјештане који се противе изградњи мХЕ Скрбуша

Умjесто инспекциjе коjа би требало да санкционише Хидро логистик због кршења забране о раду, на терен jе изашла полициjа коjа jе привела мjештане, наводи се у соапштењу

Иако jе на снази привремена забрана радова на изградњи мини-хидроелектрана, jутрос око осам часова у Речинама су поново дошли радници фирме Хидро логистик да наставе радове на изградњи мале хидроелектране, наводе у саопштењу.

Мjештани Василиjе Ивановић, Зоран Меденица и Предраг Шћепановић су изашли да сприjече девастациjу риjеке. Нажалост, умjесто инспекциjе коjа би требало да санкционише Хидро логистик због кршења забране о раду, на терен jе изашла полициjа коjа jе привела мjештане. 

image
- фото: Сачувајмо ријеке Црне Горе

Да подсjетимо, почетком августа ове године суткиња Чепић из Основног суда у Колашину одлучила jе да стане на страну инвеститора коjи крши уставни поредак Црне Горе као еколошке државе. Без ваљане аргументациjе усвоjила jе инициjативу компаниjе Хидро логистик коjом се тражи забрана приласка мjештана док радници поменуте компаниjе раде противно одлуци Владе Црне Горе. 

Ово jе jош jедан показателj повлађивању интереса таjкуна коjи девастираjу наше риjеке и кршење права мjештана док надлежни и инспекциjе и далjе не реагуjу и своjим нечињењем, или као у овом случаjу разним притисцима над мjештанима помажу девастациjу и похару нашег заjедничког добра, закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:52