Полагање камена темељца / - AMEL PILICA
20/06/2021 u 17:18 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Положен камен темељац за изградњу џамије у Бијелом Пољу

Исламски центар, на чију се изградњу чекало неколико година, поред џамије, обухватаће и пратеће садржаје, а укупна вриједност ове инвестиције је око четири милиона еура

Реис Исламске заједнице у Црној Гори, Рифат еф. Фејзић, предсједник Диyанета управе за вјерске послове Републике Турске, Али Ербаш, главни Имам Меџиса Исламске заједнице Бијело Поље Енис еф. Бурџовић и предсједник Општине, Петар Смоловић, положили су данас камен темељац за изградњу џамије и исламског културног центра у насељу Горња Прушка.

- Исламски центар, на чију се изградњу чекало неколико година, поред џамије, обухватаће и пратеће садржаје, а укупна вриједност ове инвестиције је око четири милиона еура, казао је главни имам Исламске заједнице Бијело Поље ефендија Енис Бурџовић.

Он је захвалио представницима Исламске заједнице у Турској, који су и подржали изградњу исламског центра и изразио увјерење да ће врло брзи сви заједно присуствовати и његовом отварању.

Реис Исламске заједнице у Црној Гори, Рифат еф. Фејзић, истакао је да ће изградњом овог исламског културног центра свим вјерницима бити омогућено да се на један културан и цивилизован начин моле своме Богу.

-Нама Божје куће не тебају да би некоме пркосили, већ да би имали гдје да се молимо, јер смо сви свједоци да многи вјерници немају мјеста да обаве молитву, односно да клањају намазе - поручио је Фејзић.

Истакао је да је идеја о изградњи исламског центра стара неколико година, те да је дошло вријеме да се и започње његова изградња.

-Исламски центар ће служити као споменик културе и евентуално нова туристичка тачка у Бијелом Пољу - казао је реис Исламске заједнице у Црној Гори

Он је захвалио Исламској заједници Турске, који је подржала реализацију овог пројекта.

-Ми као Исламска заједница и Муслимани имамо доста пријатеља, али само је једна наша држава Црна Гора. Сви су наши пријатељи добродошли, они су ту увијек да нам помогну, они су и наши пријатељи и пријатељи свих грађана државе Црне Горе", казао је Фејзић, додајући да велику захвалност дугују и челницима локалне самоуправе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:09