/ foto: lazar ružić
04/10/2023 u 13:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popović: Ko će platiti obeštećenje za nezakonitu smjenu SCV?

Ona podsjeća da je danima plasirana priča o navodnom nezakonitom izboru direktora Agencije od strane Savjeta

Potpredsjednica Demokrata i poslanica u Skupštini Crne Gore Zdenka Popović pitala je članove Vlade da li će iz svojih džepova da plate obeštećenje kada sud utvrdi da su predsjednik i članovi Savjeta za civilno vazduhoplovstvo smijenjeni nezakonito.

- Demokratska Crna Gora oštro osuđuje skandalozno i nezakonito razrješenje predsjednika i članova Savjeta agencije za civilno vazduhoplovstvo koje po svojoj uvertiri, razradi i egzekuciji od strane Vlade u tehničkom mandatu neodoljivo podsjeća na poteze i odluke bivšeg režima koje su po pravilu uvijek na kraju plaćali građani Crne Gore- navodi se u soapštenju.

Ona podsjeća da je danima plasirana priča o navodnom nezakonitom izboru direktora Agencije od strane Savjeta.

- Kada je je utvrđeno da je ipak sve urađeno po zakonu, pa je propala planirana uvertira za smjenu, umjesto da se oda priznanje predsjedniku i članovima Savjeta i uputi izvinjene pristupilo se hajdučkom razrješenju uz gaženje svih pozitivnih propisa- navodi se u saopštenju.

Popović kaže da se u Odluci o razrješenju, Vlada u tehničkom mandatu ne poziva na proces izbora direktora Agencije, već navodi da razrješava Savjet zato što isti nije dostavio godišnji izvještaj o radu Agencije za 2022. godinu Vladi Crne Gore.

- Što je apsolutna neistina imajući u vidu da je isti dostavljen 27.06.2023. godine, odnosno tri dana prije isteka roka propisanog zakonom što je javnosti juče jasno dokumentovao predsjednik Savjeta gospodin Kolić- kazala je ona.

Ponovila je da je Smjena Kolića u potpunosti suprotna zakonu.

- Smijeniti Dženana Kolića koji već tri godine vodi pošteno i profesionalno Savjet Agencije sa sjajnim rezultatima i razrješavati ljude na ovakav način, a pri tom znati da radiš nešto što je u potpunosti suprotno zakonu sve je samo ne put evropjestva i vladavine prava- istakla je Popović.

Ona je pitala ko će platiti obeštećenje.

- I na kraju postavlja se jedno osnovno pitanje, da li će, nakon što sud potvrdi da su predsjednik i članovi Savjeta razriješeni nezakonito, inspiratori, predlagači i egzekutori ovog skandaloznog čina platiti od svojih plata obeštećenje koje će sud utvrditi ili će još jednom gaženje zakona i propisa platiti građani Crne Gore?- zaključila je Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 20:27