Једна од пословница Поште Црне Горе / - Интернет 665
25/12/2021 u 18:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пошта упозорава кориснике: Не насиједајте на лажне поруке, не уплаћујте новац

Наглашавају да ће као одговорна компанија, а с намјером да заштите сваког корисника понаособ, надлежним органима доставити све доказе о угрожавању комуникационих канала

Пошта Црне Горе обавјештава своје кориснике да не насједају на поруке које им ових дана стижу од непознатих пошиљалаца, а у којима се од њих захтијева да уплате новац на име доставе пакета.

 - Наиме, у поруци је достављен и линк, чијом активацијом се од корисника тражи да оставе податке са кредитне картице. Пошта Црне Горе није пошиљалац ових порука - наглашавају они.

Како објашњавају, када је ријеч о плаћању пакета, то се може извршити готовинским плаћањем по преузимању пакета или картицом, али искључиво на пос терминалима код достављача Пост Експреса.

 - Због могућности да се проузрокује извјесна штета корисницима, молимо их да СМС поруке не узимају као релевантан извор информисања, као и да валидност сличних порука провјере код оператера у најближој пословници Поште. Овакви напади на Пошту Црне Горе, али и на њене клијенте, у посљедње вријеме све су фреквентнији, а они који се баве овим злоупотребама и нападима преузели су и лого Поште - упозоравају они.

Наглашавају да ће као одговорна компанија, а с намјером да заштите сваког корисника понаособ, надлежним органима доставити све доказе о угрожавању комуникационих канала Поште и неовлашћеном преузимању лога, с увјерењем да ће се ове и сличне малверзације брзо санкционисати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:57