Вриједност колективног спора износи преко 700 хиљада еура / - Синдикат јавне управе
02/02/2022 u 12:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потписан споразум због неисплаћивања додатака на зараде за дежурства запослених у правосуђу

Споразум су потписали представници Синдиката управе и правосуђа ЦГ које је заступало запослене и Министарства финансија које је заступало Владу ЦГ

Први пут у држави потписан је споразум пред Агенцијом за мирно рјешавање радних спорова, а поводом поступка за колективно рјешавање радног спора за запослене у судовима и тужилаштвима Црне Горе. Споразум су потписали представници Синдиката управе и правосуђа ЦГ које је заступало запослене и Министарства финансија које је заступало Владу ЦГ, наводи у саопштењу Ненад Ракочевић, предсједник Синдиката управе и правосуђа ЦГ.

Колективни спор је покренут због неисплаћивања додатака на зараде за дежурства и приправност запослених у правосуђу Црне Горе. 

- Како би се избјегли огромни трошкови који би били изавани великим бројем тужби, представници синдиката су постигли договор са Министарством финансија као представником Владе првенстено поводом доношења привремене Одлуке о висини додатака за приправност и дежурства, а онда накнадно усагласили и потписали споразум за  неисплаћивање наведених додатака за период од шест мјесеци - наводи Ракочевић.

Истиче да је већ усаглашено трајно рјешење за исплату поменутих додатака кроз актуелне преговоре измјена и допуна Гранског колективног уговора за област управе и правосуђа.

- Вриједност колективног спора износи преко 700 хиљада еура - каже челник Синдиката управе и правосуђа ЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:49