/ - фото: РТЦГ
14/08/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пожар у кањону Таре прераста у два одвојена

Терен на коме се пожар развија је изузетно неприступачан, обилује сувим стаблима нагорјелим у ранијим пожарима која су лако запаљив

Пожар у кањону Таре и даље се развија и прераста у два одвојена, један који се шири узводно ка селу Заглавак и други у правцу тока ријеке, ка селу Засада, саопштио је Телевизији Црне Горе (ТВЦГ) командир Службе заштите и спасавања Горан Чавић.

Раније данас ТВЦГ је била на лицу мјеста. Терен на коме се пожар развија је изузетно неприступачан, обилује сувим стаблима нагорјелим у ранијим пожарима која су лако запаљива.

Чавић каже да се ватрогасци налазе на врховима планине Бунетина, гдје су уз помоћ хеликоптера спустили пет људи који су гасили пожар дужине два километра.

- Пожар се развија у два правца, низводно и узводно кањоном Таре. Тешко је приступачан терен, хеликоптери су данас гасили, какви ће ефекти бити, видјећемо- рекао је Чавић.

Додатна опасност су повремени одрони, као и падање опожарених и нагорјелих стабала. У кањону је и густ дим који отежава дисање и смањује видљивост.

У гашењу пожара ангажовани су и и хеликоптери Војске Црне Горе и Директората за заштиту и спасавање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:05