/ фото илустрација
09/07/2021 u 09:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Правна подршка медијима и новинарима

Подршка подразумијева и писање дописа институцијама у случају неадекватног поступања и заступање пред надлежним судовима и дисциплинским тијелима, саопштено је из ЦГО

У оквиру пројекта „Медији за мене“, Центар за грађанско образовање обезбијеђује бесплатну једногодишњу правну подршку медијима и новинарима.

- Медијским посленицима ће на располагању бити савјети правног тима који су повезани са свакодневном послом новинара, изазовима са којима се сусријећу током израде истраживачких прича, а око којих имају дилеме, као и друге везане нејасноће. Правна подршка подразумијева и писање различитих дописа надлежним институцијама у случају неадекватног поступања, као и заступање пред надлежним судовима и дисциплинским тијелима- саопштено је из ЦГО.

Наводе да важан дио пружања правне подршке односи се и на тумачење правног оквира за истраживачке теме, када се за тим укаже потреба, али и правни савјети да новинарски прилози, текстови, чланци који су резултат рада новинара, буду у складу са постојећим законодавним оквиром и Кодексом новинара Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:35