Правни факултет / - Редакција (архива)
08/07/2021 u 09:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Правни факултет: Двадесетосма сесија Игманске иницијативе одржава се данас

Организацију 28 сесије Игманске иницјативе, која се ове године одружава у Црној Гори, помогли су Иницијатива за регионалну сарадњу Црне Горе, Удружење правника Црне Горе и Правни факултет УЦГ

Двадесетосма сесија Игманске иницијативе одржаће се данас на Правном факултету у Подгорици, на тему “Западни Балкан између нон-папера и ЕУ интеграције”.

Учесницима сесије, која се одржава као отворени форум, планирано је да се обрате  Зоран Пусић (Хрватска), Бранко Луковац (Црна Гора),  Александар Попов (Србија) и Вехид Шехић (БиХ), након чега ће се отворити дијалог на начин да сви учесници сесије узимају учешће по реду пријављивања и интересовања за наведену тему.

Сесијом Иницијативе предсједаваће  Бранислав Радуловић (копредсједник Иницијативе за Црну Гору)

На 28-ој сесији Игманске иницјативе учешће ће узети преко 20 универзитетских професора, грађанских активиста, бивших и садашњих дипломата, представника државних органа и цивилних асоцијација.

Учесницима сесије обратиће се и продекан Правног факултета  Никола Дожић.

На сесији ће бити презентирани резултати пројекта Иницијативе „Индекс регионалне сарадње“ коју ће представити Милан Антонијевић (Србија).

Игманска иницијатива је најшира коалиција цивилних асоцијација, истакнутих појединаца, грађанских активиста, припадника академске заједнице и културних дјелатника са простора Србије, БиХ, Хрватске и Црне Горе која се залазе за унапређења односа на Западном Балкану. Иницијатива је посебно препозната у оквиру Берлинског процеса и данас је једина аутономна асоцијација, која, са непрекидним дјеливањем од преко 20 година и даље активно окупља прогресивне дјелове друства у све четири државе некадашњег “Дејтонског четвороугла”.

Организацију 28 сесије Игманске иницјативе, која се ове године одружава у Црној Гори, помогли су Иницијатива за регионалну сарадњу Црне Горе, Удружење правника Црне Горе и Правни факултет УЦГ;

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:27